LIGE PETICE

Kovač: Nekad vam u nogometu nedostaje samo klik

Foto: EPA

NIKO KOVAČ danas je održao konferenciju za medije na kojoj je najavio utakmicu koju će njegov Monaco u petak odigrati protiv aktualnog prvaka Lillea. Hrvatski trener, čije riječi prenosi francuski L'Equipe, osim na utakmicu osvrnuo se i na status francuske Ligue 1 u Europi.

Podsjetimo, Monaco i Lille sutra od 21 sat na stadionu Luja II. otvaraju 14. kolo Ligue 1. Monaco u ovaj susret ulazi kao 11. momčad lige s 18 osvojenih bodova, a Lille kao 12. momčad lige sa 16 osvojenih bodova.

"Svjestan sam da nismo zabili u posljednje tri utakmice. Znam za tu statistiku i nisam sretan zbog nje, ali uvijek pokušavam pozitivno gledati na stvari. U ovom slučaju to nije lako. Iskoristili smo ovih deset dana da vježbamo napadački dio igre s deset igrača koje smo imali na raspolaganju. Nekad vam u nogometu samo treba klik. Moramo natjerati naše protivnike da pogriješe", rekao je Kovač na početku presice.

Kovač vjeruje u Ligue 1

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trener Bayerna tvrdi da je Ligue 1 nogometno jedna od najboljih liga u Europi, ali i da ima jedan golemi problem zbog kojeg ne može napredovati kako bi dostigla najveće lige.

"Svi kažu da je francuska liga jedna od pet najboljih u Europi. To je potpuno jasno. Malo je u sjeni ostalih liga, ali ne bi trebala biti. Ovo je liga fizički jakih, brzih i tehnički potkovanih igrača, ali njen problem je što mnoge talente prelako gubi. Ono što je čudesno je da uvijek proizvede nove. Svi ti igrači koji dolaze u ovu ligu kako bi se dokazali su pokazatelj kvalitete koju liga ima", rekao je Kovač pa dodao:

"Svaka utakmica ovdje je borba. Ako se ne boriš na maksimumu, imat ćeš puno problema. Moji njemački kolege puno me ispituju o Ligue 1 i o igračima koje bi trebali ovdje pratiti. Kad bi zadržavala svoje talente u ligi, Ligue 1 bi bila druga najbolja liga na svijetu. Najveća je razlika između njemačkih i francuskih klubova, a ona je i razlog zbog kojeg Ligue 1 ne može naprijed, u tome što francuski klubovi moraju prodavati igrače. Kad ne bi morali, imali bismo fantastičnu ligu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.