NBA LIGA

Košarkaš, filmaš i kniževnik: Knjiga Kobea Bryanta među najboljima u 2019.

Foto: Getty Images, Twitter

I NAKON završetka košarkaške karijere Kobe Bryant ostaje sinonim za uspjeh. Peterostruki NBA prvak s LA Lakersima, MVP 2008., 18-erostruki All-Star, dvaput je bio MVP finala, najbolji strijelac NBA lige i olimpijski pobjednik, a u prvoj godini izvan košarke dobio je Oscara za animirani film "Dear Basketball" baziran na njegovoj poeziji.

Osim košarke i filma, Kobe je uspješan i na televiziji kroz svoju seriju "Details" u kojoj u svakoj epizodi do najsitnijih detalja analizira igru neke od košarkaških zvijezda, a čini se da uopće nije loš ni kao književnik.

Bryant je u ožujku izdao knjigu "The Wizenard Series: Training Camp", prvu od pet knjiga iz serijala na 600 stranica o Rolabiju Wizenardu, mističnom košarkaškom treneru koji preuzima momčad West Bottom Badgersa, najlošiju u lokalnoj ligi, te je preporođuje svojim neobičnim, natprirodnim tehnikama.

Svaka od pet knjiga napisana je iz perspektive drugog lika, a prema žanru je kombinacija sportske drame i fantasyja, poput Harryja Pottera na košarkaškom terenu.

Tri mjeseca nakon izdavanja Amazon je Bryantovu knjigu uvrstio među 15 najboljih izdanja u konkurenciji knjiga za mlađe punoljetne osobe u prvoj polovici 2019. godine.

Kobe je, uostalom, velik fan Harryja Pottera i svojedobno je rekao da bi njegov primjerak prvog izdanja knjige o malom čarobnjaku bio jedna od stvari koje bi prvo spašavao iz kuće u plamenu.

Ipak, Bryant nije autor "The Wizenard Seriesa", njegova je ideja, a knjigu je prema njegovim uputama napisao Wesley King.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.