hnl

Kontrolor suđenja: Zebec je u derbiju dva puta teško pogriješio u istoj situaciji

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

MARIO ZEBEC jako loše je sudio derbi Dinamo - Hajduk (3:1). To je potvrdio i kontrolor suđenja te VAR instruktor Tomislav Šetka.

U emisiji "Treće poluvrijeme" HNTV-a istaknuo je situaciju u 7. minuti, kada je, kako tvrdi, Zebec dva puta na istom nedosuđenom prekršaju teško oštetio Dinamo. 

Tada je Hajdukov stoper Stefan Simić u svom kaznenom prostoru srušio Dinamovog ofenzivca Lovru Majera. Zebec nije dosudio penal odmah nakon prekršaja, kao ni nakon pregledavanja snimke. 

"Ovdje se radi o eklatantnoj pogrešci suca. Ovo je nedvojbeni kazneni udarac. Igrač Hajduka je u pokušaju da igra loptom istu promašio, nakon toga dolazi do kontakta. Čisti prekršaj na igraču Dinama, trebao je to biti kazneni udarac. Kad ga već nije dosudio, dobio je drugu priliku putem VAR-a i nažalost, nije prepoznao da se tu radi o klasičnom kaznenom udarcu. Bila je to dupla pogreška", ocjenjuje Šetka.

Zebeca je pohvalio i za dvije dobre odluke. Prva je što nije dosudio penal za Dinamo nakon pada Gavranovića u 14. minuti. "Tu nije bilo jasnog prekršaja", objasnio je.

Druga sučeva dobra procjena dvojbene situacije bila je u 87. minuti, kada nije dao crveni karton Dinamovom stoper Lauritsenu premda je Hajdukovog napadača Umuta srušio kao zadnji čovjek obrane. 

"Nema crvenog kartona zato što igrač Hajduka nema loptu pod kontrolom. Prekršaj se događa kad je ona njemu iznad glave. Da je imao u kontroli, onda bi to bio crveni karton."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.