barcelona

Koeman molio predsjednika da kupi stopera, ovaj mu rekao da nemaju novca

Foto: EPA-EFE

PRIVREMENI predsjednik Barcelone Carles Tusquets održao je danas na Nou Campu sastanak s trojicom predsjedničkih kandidata na izborima koji će se održati 7. ožujka.

Tema sastanka, piše Marca, bila je procedura oko izbora predsjednika, a onda se potpuno neočekivano pojavio trener prve momčadi Ronald Koeman. On je nepozvan došao na sastanak i zamolio je predsjednika i kandidate da mu odobre transfer Erica Garcije iz Manchester Cityja.

Barca je u velikim problemima sa stoperima, a Koeman vidi Španjolca kao idealno rješenje. Garciji na ljeto istječe ugovor i može doći kao slobodan igrač, no Koeman inzistira da ga se dovede do kraja zimskog prijelaznog roka. Tusquets je bio prošlog tjedna u kontaktu sa Cityjem i rečeno mu je da Garciju može dobiti odmah za četiri milijuna eura plus još četiri milijuna eura kroz bonuse.

Budući da je Tusquets privremeni predsjednik morao je dobiti suglasnost trojice kandidata Joana Laporte, Victora Fonta i Tonija Freixe, no oni su prijedlog jednoglasno odbili. Smatraju da nema smisla trošiti novac sad kad se igrača može dobiti besplatno za par mjeseci.

Koeman je pokušao objasniti kandidatima da mu je novi stoper neophodan. Marca piše da je Font bio za transfer, ali su Laporta (favorit na izborima) i Freixa tu opciju odbili.

Barcelona je u ogromnim financijskim problemima zbog kojih je nekoliko puta rezala plaće igračima, a klub je u tolikom minusu da mu je i četiri milijuna eura za pojačanje previše. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.