Transferi

Klub s najbogatijim vlasnikom na svijetu sprema rekordni transfer

Foto: EPA

NAJVEĆE ime koje bi Newcastle, klub s najbogatijim vlasnikom na svijetu, mogao dovesti ovog ljeta je švedski reprezentativac Alexander Isak. Britanski i španjolski mediji javljaju da je Newcastle u pregovorima s Real Sociedadom oko transfera 22-godišnjeg napadača.

Newcastle, kojeg je krajem prošle godine kupila investicijska grupa koju predvodi Saudijski javni investicijski fond, za Isaka bi morao platiti oko 60 milijuna eura. Šveđanin je u Sociedad stigao prije tri godine iz dortmundske Borussije za 15 milijuna eura. 

Prošle sezone je postigao 10 golova uz tri asistencije u 39 nastupa, a za švedsku reprezentaciju je odigrao 37 utakmica i zabio devet golova. Nogometaš koji je karijeru počeo u švedskom AIK-u ugovor sa Sociedadom ima još četiri godine.

Newcastle sigurno ruši klupski rekord, ima i rezervnu varijantu

Ako ne uspiju pregovori sa Sociedadom, Newcastle će krenuti po Evertonovog Dominica Calvert-Lewina ili Bayerovog Moussu Diabyja. I njihova vrijednost se procjenjuje na oko 60 milijuna eura.

Dosad je najveći Newcastleov transfer u povijesti dovođenje Brune Guimaraesa, 24-godišnjeg Brazilca kojeg je u siječnju Lyonu platio 42 milijuna eura. Ranije ovog ljeta engleski klub je doveo Svena Botmana iz Lillea za 37 milijuna eura, Matta Targetta iz Aston Ville za 17.5 milijuna i Nicka Popea iz Burnleyja za 11.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.