Klopp o svom najmlađem strijelcu u povijesti: Pustite ga na miru, ono bih i ja zabio!

Foto: Getty Images/Guliver Image

MLADI Velšanin Ben Woodburn srušio je jučer rekord Michaela Owena. Sa 17 godina i 45 dana postao je najmlađi strijelac u povijesti Liverpoola, nakon što je u 81. minuti zabio drugi gol u 2:0 pobjedi Liverpoola protiv Leedsa u utakmici Liga kupa.

Ben Woodburn Goal for Liverpool vs Leeds - EPL... by samozaonekojeznam
Engleski mediji su se raspisali o novom potencijalnom junaku Kopa, no trener "redsa" Jürgen Klopp je odmah nakon utakmice pokušao stišati euforiju.

"Mi u klubu znamo što Ben može, ali isto tako znamo da je pred njim još puno posla. Tako da sam jako sretan zbog njega, ali me malo strah vas, medija. Možete misliti i raditi što želite, ali nemojte ništa pisati. Samo: strijelac, Woodburn. To je to. Možete li vi to?", upitao je novinare kroz smijeh Klopp.


"Bio je odličan, jako mi je drago što je zabio gol, ali nije to bilo ništa posebno. Pa ono bi i ja zabio", rekao je Klopp, iako mu sigurno nije do šale jer zna koliko je mladih talenata tako propalo nakon što su ih mediji nakon prvog gola prozivali budućim zvijezdama.

Woodburn je strelovito napredovao ove sezone. Na ljetnim predsezonskim utakmicama je iz Liverpoolove akademije sa 16 godina ušao u U-23 momčad za koju je ove sezone u deset utakmica zabio već pet golova i imao isto toliko asistencija.

Za seniorsku momčad debitirao je prošlog vikenda protiv Sunderlanda, a već u drugom nastupu je zabio prvi seniorski gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.