lige petice

Klopp javno pozvao jeftine stopere da mu se jave nakon što je ostao bez svih braniča

Foto: Nick Potts / POOL

LIVERPOOL je konačno prekinuo krizu. Pobjedom kod Tottenhama 3:1 u derbiju Premiershipa u 20. kolu okončao je niz od pet utakmica bez pobjede u kojima u četiri meča zaredom nije postigao gol. 

> TOTTENHAM - LIVERPOOL 1:3 Katastrofalna obrana Spursa poklonila pobjedu prvaku

Međutim, vrijedna pobjeda za povratak aktualnog prvaka među najbolje momčadi Premier League na ulasku u drugu polovicu prvenstva došla je uz visoku cijenu.

Liverpool već dugo igra bez prvog stoperskog para, Virgila van Dijka i Joea Gomeza, a veznjak Fabinho, koji je jako dobro igrao središnjeg braniča u velikoj krizi s ozljedama, propustio je utakmicu kod Tottenhama zbog problema s mišićima.

Kao da sve ovo nije dovoljno, Klopp je na poluvremenu morao zamijeniti Joela Matipa, dobrog stopera, ali iznimno sklonog ozljedama. Nakon utakmice menadžer Liverpoola otkrio je da je Matipova ozljeda gležnja ozbiljna. Umjesto njega je ušao Nathaniel Phillips, koji je ove sezone samo tri puta nastupio. 

Stoperski par s njim činio je još jedan veznjak, Jordan Henderson. Njih dvojica dobro su odglumili centralne braniče u drugom poluvremenu protiv Tottenhama, ali jasno je da Liverpool ne može s obranom koja to nije braniti englesku ni napasti europsku titulu.

Klopp je tako tri dana prije kraja prijelaznog roka prisiljen promijeniti planove nakon što je tijekom siječnja govorio kako neće kupiti braniča:

"Nevjerojatno je što nam se događa s obranom. Moramo naći novog stopera. Ako znate nekog jeftinog i kvalitetnog, pošaljite mi poruku", izjavio je menadžer Redsa nakon što je ostao bez ijednog stopera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.