Klinac koji bježi iz škole i najveći preokret. Gdje gledati završnicu ludog SP-a?

Foto: Profimedia

SP U PIKADU postao je gotovo glavni sportski događaj na prijelazu godina. Ludnica u londonskom Alexandra Palaceu stekla je impresivan i sve veći broj fanova zbog sjajne, neformalne, birtijske i prijateljske atmosfere u kojoj se odvija te nevjerojatnih preokreta i senzacija.

Najveći favorit ostao bez prilike za osvajanje pola milijuna funti

Svjetsko prvenstvo došlo je do polufinala, koje se danas igra na šest dobivenih setova, a prije njega ispali su veliki favoriti. Najvećeg, legendarnog Nizozemca Michaela van Gerwena izbacio je domaći Scott Williams pobjedom 5:3. 

U zadnjem četvrtfinalnom duelu Luke Humphries pobijedio je Davea Chisnalla 5:1. Ranije su polufinale nezaboravno izborili Rob Cross i Luke Littler. Prvi je eliminirao Chrisa Dobeyja najvećim preokretom u povijesti pikada, a drugi je 16-godišnji fenomen.

Fenomen iz srednje škole i autor najvećeg preokreta ikad

Littler je u borbu za 500 tisuća funti došao pobjedom nad Brandonom Dolanom iako mu je samo 16 godina. Engleski dječak je za nastup u polufinalu morao tražiti ispričnicu od organizatora SP-a jer su mu danas završili školski praznici. Cross i Littler prvo polufinale igraju od 20:45, a Williams i Humphries drugo do 22:30. Mečeve prenosi Sportska televizija (SPTV). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.