SLOVENIJA - HRVATSKA 1:0

Kek nakon Hrvatske: Najmanje razmišljam o tome kako ću hodati Sukošanom ili Opatijom

Foto: Ognen Teofilovski/Reuters

HRVATSKA je s 1:0 poražena na gostovanju od Slovenije u prvoj utakmici skupine kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo 2022. u Kataru.

Gol odluke zabio je Sandi Lovrić u 15. minuti nakon slabe reakcije hrvatske obrane, a susret je na konferenciji za medije komentirao izbornik Slovenija Matjaž Kek.

"Nismo razmišljali samo o Luki Modriću, nego o čitavoj hrvatskoj reprezentaciji. Bilo bi samoubojstvo razmišljati samo o njemu", rekao je Kek na početku pa dodao:

"Dugo smo čekali na pobjedu protiv Hrvatske. Pobijedili smo zasluženo u jednoj fajterskoj utakmici, a najmanje razmišljam o tome kako ću hodati Sukošanom ili Opatijom."

Posvetio pobjedu navijačima

U nastavku je pojasnio kako je postavio svoju momčad te otkrio što misli da je bila prevaga u susretu u kojem je Slovenija iznenadila favoriziranu Hrvatsku.

"Znao sam da se ne smijemo nadigravati s Hrvatskom i igrati na neki posjed. Morali smo biti dobro organizirani. Svaki igrač je igrao obranu, vidjeli ste Iličića kako se vraća, Šporar isto. Nama je disciplina najvažnija, a onda kvaliteta koju neosporno imamo može doći do izražaja. Bili smo jako hrabri", rekao je Kek pa dodao:

"Bili smo prestrašeni na otvaranju utakmice, ali smo iz minute u minutu bili sve sigurniji. Mentalno je ovo bila najlakša utakmica za pripremu. U ovakvim utakmicama moraš imati malo sreće i ova pobjeda nam omogućava da vjerujemo i dalje u naš potencijal i da napredujemo. Dugo se čekala ta pobjeda nad Hrvatskom, žao mi je da nije bilo naših navijača. Ovo je za njih. Ovakav početak kvalifikacija smo mogli samo sanjati, iako početak utakmice nije bio dobar. Pokazali smo fanatičnu želju i ja čestitam svojim igračima. Veseli smo, ali mi stojimo čvrsto na zemlji."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.