Katarci su u stadione za SP uložili 220 milijuna dolara, daleko najviše u povijesti

Foto: EPA

TROŠKOVI organizacije predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru bit će najveći u povijesti. Kako su izračunali novinari financijskog magazina CNBC, za izgradnju stadiona i infrastrukture u Kataru organizatori su potrošili 220 milijuna dolara. Za usporedbu, organizacija prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji prije četiri godine koštala je oko 20 puta manje. Na drugom je mjestu po troškovima organizacije Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Katar ima nešto manje od tri milijuna stanovnika, a cijelo će se Svjetsko prvenstvo događati u glavnom gradu Dohi i njegovoj okolici. Naravno, ogromne troškove organizacije valja pripisati činjenici da Katar nema baš nikakvu nogometnu tradiciju.     

Poražavajuće je, prema pisanju brojnih stranih medija, što unatoč golemim troškovima organizacije nisu bili osigurani osnovni uvjeti za rad brojnih stranaca koji su u Katar došli graditi stadione. Prema istraživanju Guardiana, više od šest tisuća radnika izgubilo je život. Svjetsko prvenstvo počinje 20. studenoga i traje do 18. prosinca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.