Kalik se nakon tri mjeseca vratio na trening s Hajdukom

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

CENTRALNI veznjak Hajduka Anthony Kalik (25) nakon više od tri mjeseca vratio se na trening s prvom momčadi, piše Dalmatinski portal. Australac je posljednji put zaigrao u utakmici protiv Istre krajem siječnja ove godine. Kalik je započeo ovu sezonu kao igrač Gorice, no kad je Hajduk pokazao interes da ga vrati u momčad, Australac se svim silama borio da tako i bude.

Ne baš prijateljski rastao se s Goricom, koja je dobila tek 300 tisuća eura za jednog od svojih najboljih igrača. Bila je to prava transfer-drama. Čelnici Gorice prijetili su tužbom te prijavom FIFA-i. No na kraju se ništa od toga nije ostvarilo. Kalik je igrao odlično za Goricu, koja ga je 2020. godine besplatno dovela iz Hajduka. Ukupno je za turopoljski klub odigrao 68 utakmica, zabio 12 golova i devet puta asistirao.

U ovu sezonu krenuo je u izvrsnoj formi, s dva pogotka i asistencijom u četiri utakmice. Prelaskom u Hajduk počeli su problemi. Najprije je ozlijedio trbušni zid pa je morao na operaciju pa se nakon toga ponovo ozlijedio u siječnju. Za Hajduk je tako uspio odigrati tek osam utakmica i zabiti jedan pogodak. Ugovorom je vezan do kraja svibnja 2026. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.