DENNIS RODMAN

Najluđe prijateljstvo u svijetu sporta: "Otišli smo na večeru i napili se kao guzice"

Foto: EPA

DENNIS RODMAN prisjetio se svog neobičnog prijateljstva sa sjevernokorejskim vrhovnim vođom Kim Jong-unom.

U razgovoru s Mikeom Tysonom govorio je o detaljima tog druženja u Sjevernoj Koreji prije sedam godina, a bivša NBA zvijezda je Jong-unu poručila da nakon svega ima "prijatelja za cijeli život."

"Nisam imao pojma tko je Kim Jong-un"

Rodman je tako prihvatio ponudu koju je Michael Jordan odbio (igranje ekshibicijske utakmice s Harlem Globetrottersima) i otputovao u Sjevernu Koreju koja je uvijek u sukobu sa SAD-om.

"Mislio sam da ću imati autobiografsku izložbu i igrati košarku. Nisam znao ništa o Sjevernoj Koreji", prisjetio se pa dodao:

"Rekao sam svom menadžeru - idem tamo sve dok sam siguran. Bilo je sjajno, kad izađete iz aviona, tamo je crveni tepih."

Potom je doživio neobičnu situaciju.

"Više od 22 tisuće Sjevernokorejaca je ustalo i počelo pljeskati. Zatim sam pozdravio publiku, a netko mi govori: 'Ne, to je za njega' te pokazuje na Kim Jong-una. Pitao sam ih tko je taj tip, a oni su mi rekli da je to njihov vođa."

Večera, karaoke i votka: "Onda je izašao bend od 18 djevojaka"

Nakon utakmice Kim Jong-un osobno je pozvao Rodmana na "večeru, karaoke i votku". 

Konkretno, novi su prijatelji otišli na večeru, a Jong-un svoje je goste raskošno ugostio, posluživši večeru s deset sljedova uz neka iznenađenja.

"Večerali smo i napili se kao guzice. Tada je on počeo pjevati karaoke i nemam pojma, dovraga, što je govorio. Svi su počeli pljeskati, a onda je izašao bend od 18 djevojaka. Bile su sjajne, ali svirale su samo jednu pjesmu", prisjetio se Rodman.

Prije odlaska Rodman je za kinesku novinsku agenciju izjavio da je Kim "poput svog djeda i oca, koji su veliki vođe, super dečko, vrlo iskren i jako voli svoju suprugu" te dodao da u ovakvoj situaciji jedna osoba ne može ništa promijeniti: "Jedan čovjek ne može učiniti ništa. Njegova ga zemlja i njegovi ljudi vole. Ja ga volim, on je super lik", zaključio je.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.