KAC se ne može oduprijeti medvjeđem stisku: Aktualni prvak opet pao u Ledenoj!

MEDVJEDI su ponovo pokazali zube gostima iz Klagenfurta. U vrlo tvrdom i borbenom dvoboju svladali su KAC 4:1. Dva gola je postigao Smyth, po jedan Ouellette i Joe Prpić, a za goste Schuller. Naši hokejaši su prošle nedjelje Austrijance svladali 4:2, a ovom pobjedom su im se još jednom osvetili za težak 7:0 poraz u prvoj međusobnoj utakmici.



"Prijatelji životinja vole Medvjede", poručili su navijači transparentom na tribinama. Atmosfera u Ledenoj je ponovo bila sjajna, prepuna dvorana je cijeli susret bila na nogama i bodrila Medveščak. Publika je ponovo odlično odigrala ulogu sedmog igrača, bila najglasnija kad je to trebalo igračima. Jedinu zamjerku možemo uputiti zbog bacanja manjeg predmeta pet minuta prije kraja dok je sudac isključivao Joela Prpića.

Medveščak je furiozno sjajno u utakmicu i odmah dao do znanja tko je gazda na ledu. Prijetili su Ouellette i Fox, Martin je pogodio stativu, ali promjene rezultata nije bilo. Medvjedi su sasvim kontrolirali utakmicu, prvi udarac KAC je uputio tek u sedmoj minuti, tukao je Ratz. Bilo je samo pitanje vremena kad će pasti gol, gosti su dve puta uspjeli obraniti s igračem manje, ali na akciju trideset sekundi prije kraja trećine nisu imali odgovora. Zabio je Smyth nakon što je Prpić dao nogom za Novaka koji pronalazi Kanađanina, a on pogađa za 1:0.

Plava oluja se nastavila i na početku druge dionice. Fox je pogodio mjesto gdje se spaja stativa i vratnica, a nakon toga su imali sjajnu priliku s igračem manje, ali su promašili prazna vrata. No, Klagenfurt dolazi do zraka i preuzima inicijativu. Zaprijetio je Kalt, a nakon toga je Jakobitsch pogodio vratnicu Kristana. Uslijedio je odgovor Medveščaka koji je, kao i u prvoj trećini, zabio u posljednjoj minuti. Guidarelli i Rajsar su sve pripremili za Ouellettea kojem nije bio problem ugurati pločicu u mrežu.

Treća dionica počela je obostranim isključenjem, na klupu su morali Martin i Schuller. Nakon četiri minute igre, Smyth je po drugi put digao publiku na noge. U 50. minuti Kristan se poigravao, Schuller mu je ukrao pločicu i pospremio je u mrežu, no publika je skandiranjem "Robert Kristan" podigla na noge utučenog Slovenca. Posljednji gol za konačnih 4:1 Joel Prpić osam minuta prije kraja.

U nedjelju u Ledenu dvoranu stižu Graz 99ersi.

EBEL liga, 19. kolo:

Medveščak – Klagenfurt 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Villach – Vienna 3:1

Linz – Jesenice 3:2

Olimpija – Graz 5:3

Alba Volan – Red Bull Salzburg 2:6

Redoslijed: 1. Linz 29, 2. Graz 28, 3. Vienna 26, 4. Villach 25, 5. Salzburg 22, 6. Klagenfurt 21, 7. Medveščak 19, 8. Alba Volan 18, 9. Olimpija 14, 10. Jesenice 7

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.