Juventusova zvijezda: Loše se osjećam kad potrošim 300 eura u jednoj večeri

Foto: YouTube screenshot

JUVENTUSOV bek Alex Sandro zarađuje 2,8 milijuna eura na godinu samo od ugovora s klubom, ali to ne znači da s novcem postupa kao stereotip modernog nogometaša. Nije zaboravio na svoje korijene i teško odrastanje u Brazilu.

"Kad sam stigao u Atletico Paranaense, bilo mi je 15 godina i zarađivao sam 100 dolara na mjesec. Klub mi je dao sve - stan, hranu, školu... Potrošio bih 50 dolara, a ostalih 50 uštedio. Nakon prve pobjede, dobio sam 300 dolara i dao ih roditeljima da oboje kuću. Mogao sam kupiti bilo što, ali morao sam pomoći obitelji", rekao je 28-godišnji Brazilac o svojim skromnim počecima u opširnom razgovoru u podcastu brazilskog novinara Raiama Santosa.

Pet godina kasnije prešao je u Porto, što je bilo sasvim novo iskustvo.

"Kad odeš od kuće, a ja sam otišao s 15 godina, moraš imati drukčiji mentalitet. Ako si još u Brazilu, uvijek možeš tražiti potporu obitelji, ali u drugoj zemlji si sam. Imaš potporu kluba, ali na kraju si sasvim sam."

Ni kad je počeo obilato zarađivati, nije se promijenio.

"Često odem van s obitelji i potrošim 300 ili 400 eura i pitam se koliko bi to vrijedilo u Brazilu. Osjećam se malo loše kad toliko potrošim u jednoj večeri. Kažu mi da ne razmišljam o tome i da uživam u životu, ali dobro se osjećam kad pomažem drugim ljudima. U budućnosti želim osnovati fondaciju u svojem gradu za pomoć djeci, ne samo u nogometnom smislu, nego i u školovanju."

Smatra da je školovanje vrlo važno i poručuje djeci da ne napuštaju školu, bez obzira na to koliko talentirana za nogomet bila.

"Mnoga djeca koja su u mladosti vrlo dobra ipak ne postanu profesionalci. Ako ne završe školu, život im je puno teži. I trebaju poštovati ljude. Ja nikad nisam bio najbolji učenik, ali sam poštovao učitelje."

Dao je i dobar primjer iz prve ruke što se događa brazilskoj djeci koja krenu krivim putem.

"Mnoga djeca koja su odrastala sa mnom u Catanduvi završila su u zatvoru ili su mrtva. Moraš imati čistu glavu i znati slijediti dobar primjer. Ako se trudiš, prilike će doći, kao što se meni dogodilo", rekao je Alex Sandro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.