PETRA, NEMA PREDAJE! Curica kojoj je Soudani posvetio gol: "Sva sam se zacrvenila! Napišite da je veliki čovjek"

Foto: Privatna arhiva 

DINAMOV Alžirac El Arabi Hilal Soudani zabio je u karijeri i ljepših golova od škarica na Rujevici, ali nijedan ga još nije natjerao da zaplače. 

U zraku je nakon gola ispisao slovo "P", a jedna hrabra djevojčica zbog toga cijelu noć od uzbuđenja nije spavala. 

Petra Kračun ima 12 godina, učenica je petog razreda osnovne škole i boluje od Ewingova sindroma, malignog tumora, koji napada kosti, ali i mekana tkiva. Teška bolest napala ju je doslovno preko noći, iskočila je kvrga na ramenu i odmah je krenuo ciklus kemoterapija. Odstranili su joj dio ključne kosti. 

"Bolesna sam od rujna prošle godine, ali borim se, kao i moj Dinamo", uz osmijeh nam priča curica koju su Dinamovi igrači Moro, Gojak i Soudani posjetili za njezin rođendan, 7. travnja, uoči derbija s Rijekom. 

"Stigli su kod mene s balonima i dresom. Rekli su mi da će me pozvati na svoj trening čim ozdravim. Pričala sam im o tome kako se liječim. Bolesna sam od rujna prošle godine. Većinu vremena sam u bolnici, ali za rođendan su mu se pustili kući. Tada su stigli igrači Dinama, bila sam presretna i iznenađena. Soudani mi je na odlasku obećao da će za mene zabiti gol i napisati slovo P"

Petra je dinamovka od malih nogu, navukli su je otac i brat. Naravno, gledala je utakmicu u Rijeci.

"Na televiziji nisu odmah pokazali Soudanijev potez, ali kada su ponovili snimku, vidjela sam slovo P. Sva sam se zacrvenila. Želim Dinamu da osvoji naslov prvaka, ali prije svega želim poručiti Soudaniju da je veliki čovjek. Znala sam da je igračina, ali sada znam i da ima veliko srce", poručila je Petra, a mi smo joj mogli odgovoriti samo jedno: junakinjo, nema predaje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.