Jugaši o Partizanu: Ne zanima nas minimalan poraz u Beogradu, idemo na pobjedu

PRVE reakcije koje dolaze iz Dubrovnike govore kako su Jugaši zadovoljni ždrijebom četvrtfinala Eurolige koji im je dodijelio beogradski Partizan.

Vaterpolisti dubrovačkog Juga 8. travnja u Beogradu te 22. travnja u Dubrovniku, odmjerit će snage s najboljom srpskom ekipom, Partizanom. Prema kvaliteti, obje ove momčadi zaslužuju nastup na Final fouru koji će se igrati u Rijeci, no na njemu ima mjesta samo za jednoga.

"Moglo je biti i gore, primjerice lošija opcija bi bila da prvu utakmicu igramo u Dubrovniku. Isto tako sam želio izbjeći Olympiakos zbog teškog i skupog putovanja. Uvjeren sam da je njima ždrijeb pao teže nego nama, jer ako smo s Pro Reccom igrali egal utakmicu u gostima, ne vidim razloga zašto to isto ne bismo napravili s Partizanom - rekao nam je Hrnić i upozorio kako u svim četvrtfinalnim parovima ne vidi nikoga kao izrazitog favorita", rekao je predsjednik Juga Goran Hrnić za Dubrovački list.

Trener Elvis Fatović svjestan je da njegova momčad mora ići na pobjedu već u prvoj utakmici na Banjici jer će se vjerojatno i u Dubrovniku igrati vrlo neizvjestan meč.

"Ne možemo putovati u Beograd kako bismo izgubili što manje jer nam čak ni minimalna pobjeda ne garantira prolazak na Final four. Dakle, idemo na pobjedu. Spremit ćemo se, dobro ih analizirati i dati sve od sebe", kaže Fatović.

Jugaši su inače s Partizanom igrali dva puta u Euroligi i oba puta slavili. Svladali su Beograđane u četvrtfinalu 2006. Nakon što su u Beogradu izgubili dva razlike, u Gružu je bilo 9:5. Te je godine Jug postao prvak Europe.

Također, u polufinalu Final foura 2007. Jugaši su slavili nakon boljeg izvođenja peteraca.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.