tenis

Jelena Dokić nakon priznanja da se htjela ubiti stigla u Hrvatsku i poslala poruku

Foto: Instagram

BIVŠA tenisačica Jelena Dokić godinama se bori s depresijom, a nedavno je na Instagramu objavila kako je u travnju bila na rubu suicida te da se željela baciti sa zgrade. Nakon potresne ispovijesti koja je šokirala javnost, Jelena Dokić se oporavila i, prema vlastitom priznanju, počela uživati u životu.

Dokić trenutačno boravi u Hrvatskoj na moru, a preko Instagrama je poslala jaku poruku.

''Bez šminke, samo krema za sunčanje, sol u kosi i šešir na glavi pored mora. Kako male stvari u životu i one koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo, ustvari mogu da nam donesu veliki užitak. Neka vam život bude posvećen sreći. Uživajte u jutarnjoj kavi, gledajte izlazak i zalazak sunca. Provodite vrijeme u prirodi. Budite ljubazni, javljajte se ljudima s osmijehom. Nađite razlog za osmijeh svaki dan, to može biti i običan sunčan dan, pet minuta za sebe, kava s prijateljem, šetnja plažom ili u parku'', napisala je Dokić.

Dokić, kći oca Srbina i majke Hrvatice u karijeri je nastupala za zemlju svog oca i Australiju, svojevremeno je bila sjajna tenisačica koja je osvojila šest titula, a 2002. godine bila je četvrta tenisačica svijeta. Ta 39-godišnjakinja iz Osijeka ipak je poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom, koji ju je tukao i zlostavljao, o čemu je pisala u autobiografiji.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888

Psihološki centar TESA: 01 4828 888

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.