Jedna reprezentacija spaja Mrmića i Livakovića: "Smrzneš se kad im vidiš momčad"

DOK čekamo početak Eura, HNS svaki dan prikazuje podcaste u kojima gostuju sadašnji i bivši reprezentativci Hrvatske te članovi stručnog stožera.

Danas su gosti bili legendarni vratar iz Francuske 1998. Marijan Mrmić, koji je danas član stručnog stožera Zlatka Dalića, te prvi golman Hrvatske Dominik Livaković.

Najzanimljivije dijelove razgovora smo izdvojili, a cijeli podcast možete pogledati u videu na kraju teksta.

Da Livaković nije obranio ključan penal protiv Cluja, Dinamo ne bi igrao četvrtfinale Europa lige ove sezone. Marijan Mrmić je na tu temu otkrio koji su najbolji izvođači penala u našem nogometu.

"U moje vrijeme Robert Prosinečki. Teško ga je bilo pročitati, gledao bi vratara i čekao do zadnjeg trenutka. Krstanović također jako dobro puca penale, slično kao i Prosinečki. Subašić je, s druge strane, odlično branio penale", rekao je Mrmić.

Možda najbolja utakmica Mrmića u dresu reprezentacije bila je na Wembleyju protiv Engleske. Bio je to prijateljski susret uoči Eura 1996. Završilo je bez golova, a junak je bio Mrmić.

"Kako se ne bih sjećao, igralo se na starom Wembleyju, bio je pun stadion. Odigrali smo 0:0, ali mislim da nismo imali nijedan šut prema njihovim vratima. Pretežno se igralo samo na jedan gol, Englezi su nasrtali, imao sam jako puno posla. Bilo je još dobrih partija, sjetim se rado one povijesne utakmice u Kijevu kada smo odigrali 1:1 i plasirali se na SP u Francusku", kazao je Mrmić.

Remi bez golova s Englezima spaja Mrmića i Livakovića. Livaković je protiv Engleske debitirao za reprezentaciju u natjecateljskoj utakmici u Ligi nacija. Igralo se na Rujevici, a Livaković je odlično branio. Je li bilo treme?

"Malo. Kad sam pročitao tko za njih igra, stvarno se smrzneš. Ne mogu reći da nije bilo treme, bio sam još mlad. Završilo je dobro. Puno mi je značila podrška trenera, suigrača i obitelji. Pamtim obranu Rashfordu. Lijep događaj u mom životu", kazao je Livaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.