LIGA PRVAKA

Je li ovo najbolja blokada svih vremena? Pogledajte što se sinoć dogodilo u Italiji

Foto: Guliver

SINOĆ je odigrana utakmica 4. kola FIBA-ine Lige prvaka između Banco di Sardegna Sassarija i MHP Riesen Ludwigsburga. Domaćini su pobijedili 82:75, ali njihov igrač Tyus Battle iz drugih će je razloga pamtiti cijeli život.

On je u trećoj četvrtini pojurio prema košu, uzletio da će snažno zakucati, ali dočekao ga je gostujući centar Justin Simon i savršenom blokadom poslao i njega i loptu na parket.

VIDEO: Arena Sport

Bila je to jedna od najatraktivnijih blokada u košarkaškoj povijesti, a zasigurno najluđa ikad viđena u ovom natjecanju.

Battle je inače završio s 15 poena, tri više nego što zabija u prosjeku u Ligi prvaka, dok je Simon bio uvjerljivo prvo ime gostiju s 26 koševa i sedam skokova. U prosjeku postiže 17 poena i 8.3 skoka.

Riesenu je ovo prvi poraz u četiri kola skupine A, a Sassariju prva pobjeda. U toj se skupini danas sastaju Tenerife i Prometej, za koji nastupa hrvatski reprezentativac Miro Bilan. On se na Twitteru "pohvalio" kako je momčad od Ukrajine do Kanarskih otoka morala prevaliti gotovo 5000 kilometara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.