Jari Litmanen uoči Dinama: Nisam zabrinut, u posljednje vrijeme igramo dobro

HELSINKI se marljivo sprema za prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Dinama. Modri sutra gostuju u Finskoj, a susret je najavio Jari Litmanen.

"Ovo je vrlo važna utakmica i velik izazov. U ovakvim utakmicama možemo vidjeti kako momčad stoji kolektivno i individualno", rekao je Litmanen.

40-godišnjak koji je nastupao za Ajax, Barcu i Liverpool kaže kako još ne razmišlja o umirovljenu. Ide utakmicu po utakmicu i trenutno je koncentriran samo na Dinamo.

"Sve se mora posložiti, ali nisam zabrinut. U posljednje vrijeme dobro igramo. Stadion će biti pun i to će biti zanimljiva utakmica", kaže Litmanen.

Trener Helsinkija: Dinamova snaga je brzina i tempo

Trener Helsinkija Antti Muurinen uvjeren je da su Dinamova najveća snaga brzina i tempo.

"Atmosfera je odlična. Ovo je jedna od onih utakmica koju čekamo s nestrpljenjem. To je prilika za nas i finski nogomet. Protivnik je snažan, ali imamo šanse", rekao je trener Helsinkija.

"Pokušat ćemo kontrolirati loptu. Znam da ćemo imati malo prilika za pogodak, ali vjerujem u svoje igrače. Igramo protiv odličnih nogometaše koji igraju za hrvatsku reprezentaciju. Imaju nekoliko vrlo talentiranih nogometaša, a možda je njihovo najjače oružje brzina i tempo."

Muurinen je naglasio da je zdravstveno stanje momčadi dobro.

"Jari Litmanen i Sebastian Sorsa konkuriraju za utakmicu. Jari će vjerojatno dobiti 20-30 minuta na kraju", kaže trener Helsinkija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.