IZNOSI OD KOJIH BOLI GLAVA Profesionalni gejmeri godišnje zarađuju milijune

Foto: Screenshot
 
BEZBROJ puta čuli smo kako se igranje videoigara ne isplati te da je ono gubljenje vremena. Međutim, profesionalni gejmeri zarađuju pozamašne svote, pogotovo za hrvatske prilike. No o kakvim iznosima se zapravo radi?
 
Hicham Chichane, generalni izvršni direktor organizacije Ninjas in Pyjamas (NiP), nedavno je izjavio za Komplett.no da njihovi Counter-Strike: Global Offensive igrači zarađuju od 170.000 do  230.000 dolara godišnje i ujedno su njihovi najplaćeniji igrači.
 
Usporedbe radi, Dota 2 igrači koji nastupaju za istu organizaciju godišnje zarađuju 116.000 dolara. Očigledno ni njima nije loše. Kada iznose pretvorimo u kune, dobivamo sumanute iznose koje mnogi mladi Hrvati mogu samo sanjati, više od milijun kuna godišnje za igranje videoigara. Milijun kuna godišnje za putovanje po svijetu i igranje, nama zvuči više nego dobro. 
 

Iako su Ninjas in Pyjamas jedna od najvećih esport organizacija u Europi, s bogatom tradicijom i brojnim uspjesima, u zadnje vrijeme njihovoj CS:GO ekipi ne ide baš najbolje. Zadnje natjecanje osvojili su u studenom prošle godine, a to je ujedno posljednji relevantan uspjeh ove legendarne ekipe. Četvorica igrača NiP-a igraju zajedno od 2012. i čine okosnicu tima. To su GeT_RiGhT, f0rest, friberg i Xizt, a nedavno im se priključio draken. Iako NiP-u trenutačno ne ide baš najbolje, uvijek su sposobni pobijediti bilo koju ekipu na svijetu, a njihova organizacija to je voljna pošteno platiti.  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.