Izbornik Srbije: Nisam mogao prepoznati svoje igrače. Jović: Trebalo je i sreće

Foto: EPA

ŠKOTSKA je u Beogradu izbacila Srbiju nakon penala u finalu play-offa Lige nacija i tako izborila plasman na Europsko prvenstvo sljedećeg ljeta.

Nakon 120 minuta igre na Marakani završilo je 1:1 da bi Škoti na penale izborili plasman na prvo veliko natjecanje nakon Mundijala 1998. u Francuskoj. Škoti će na Euru igrati u skupini D protiv Hrvatske, Engleske i Češke.

Srpski tragičar je bio Aleksandar Mitrović koji je promašio peti penal u raspucavanju, lijepom obranom ga je zaustavio škotski golman David Marshall.

Reakcije iz Srbije nakon utakmice mogli ste pratiti na Index Sportu.

Ljubiša Tumbaković, izbornik Srbije:

"Nisu nas iznenadili. Bili smo smušeni na početku, ništa to nije bilo planirano. Kad smo uspostavili igru na poluvremenu, utakmica je bila drugačija. Nismo imali snage, nismo imali ni sreće. Škoti su i u prošlom kolu protiv Izraela dali svih pet. Dopustili smo im da utakmice ode na penale, a onda ništa nije sigurno.

Smušeni početak, nisam ih mogao prepoznati. Ništa nismo ispoštovali. Mi smo morali voditi utakmicu, mi smo morali napadati. Dali smo Škotima da se razigraju, a onda je teško igrati protiv razigranog protivnika."

Dušan Tadić, napadač Srbije:

"Nismo dobro počeli, poslije smo se vratili u igru. Trebali smo to bolje odigrati. Dobili smo veliki elan poslije postignutog gola, ali ostaje žal. Previše minuta smo dali Škotima, možda smo bojažljivo ušli u utakmicu. Teško je sad pričati o bilo čemu. Krenuli smo na sve ili ništa poslije primljenog gola, ali eto."

Luka Jović, napadač Srbije:

"Sad nije bitno tko je postigao gol. Nismo uspjeli, morat ćemo sačekati novu šansu. Idemo u svlačionicu svjesni da smo dali sve od sebe. Moramo sačekati novu šansu, a naše je da dotad budemo spremni i iskoristimo je.

Poraz na penale? Ne boli više samo zbog toga. Zabili smo u 90. minuti, uhvatili posljednju šansu. Događa se, na penalima je potrebna sreća, mi je ovaj put nismo imali."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.