RUKOMET

Izbornik Horvat prokomentirao skupinu na Euru i rekao što očekuje

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija će prvi dio natjecanja na Europskom prvenstvu 2022. odigrati u skupini C, a suparnici će joj biti reprezentacije Srbije, Francuske te Ukrajine. Igrat će se u Pick Areni u Szegedu, odlučeno je u četvrtak ždrijebom u Budimpešti.

''Otvaranje odmah s Francuskom. Kažem, ostali su nam nešto dužni. To im i navijači neće zaboraviti tako da će i na tribinama biti zanimljivo'', rekao je izbornik Horvat za Arenu odmah po ždrijebu.

''Imamo dobru i izazovnu grupu te je sad na nama da se spremimo i budemo pravi kad to krene. Očekuje nas velika borba. Vidjeli ste i sami, lakih grupa i lakih protivnika nema. Svaka lopta će biti bitna, svaki faul će biti bitan. Mislim da će nam navijači u dvorani trebati dati dodatan vjetar u leđa i da će nam to biti osmi igrač koji će nas progurati dalje s dva boda iz C grupe'', zaključio je.

Hrvatska će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije suparnik će joj biti Srbija, a zadnju utakmicu prvog dijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prvog kruga plasirat će se u drugi krug, u kojem će se u jednu grupu spojiti reprezentacije iz A, B i C skupine, a u drugu iz D, E i F.

Prve dvije reprezentacije iz svake od tih skupina plasirat će se u polufinale, dok će trećeplasirane momčadi igrati utakmicu za peto mjesto.

Polufinalne utakmice su na rasporedu 28. siječnja, a finale i utakmica za treće mjesto 30. siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.