rukomet

Izbornik američkih rukometaša izazvao rugalice: Ako nam zabijete 10 golova...

Jay Cutler, igrač američkog nogometa koji je ruganjem rukometu počeo sagu Foto: Gulliver / Getty Images

RUGANJE rukometu koje su u popularnoj emisiji Highly Questionable na američkoj televiziji ESPN izveli voditelji i gosti potaknulo je još jedan odgovor rukometaša. 

U spomenutoj emisiji se čulo da bi Amerikanci s LeBronom Jamesom i bivšim quarterbackom Jayom Cutlerom osvojili rukometnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

"Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se okolo dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama", rekao je 36-godišnji Cutler i dodao da razmišlja da se počne baviti tim sportom.

Voditelji emisije pridružili su se sprdanju i poručili da bi LeBron, NFL zvijezda Patrick Mahomes i Cutler sami osvojili olimpijsko zlato te da ne postoji nijedan osmogodišnjak koji se želi baviti rukometom jer je to sport kojim se bave oni koji nisu uspjeli u nogometu, footballu ili košarci.

Nakon što su na ovo žestoko reagirali rukometni asovi Nikola Karabatić, Lasse Svan i Casper Mortensen te europske NBA zvijezde Luka Dončić i Jusuf Nurkić, koje znaju kako je rukomet sport koji traži iznimno puno vještine i snage, Amerima je odgovorila i Europska rukometna federacija. EHF je krenuo sa sastavljanjem momčadi za meč protiv Cutlera i kompanije. "Tko je još za to da odigra utakmicu protiv Cutlera i ekipe za zlato na Olimpijadi?" pita EHF.

Novi odgovor Amerikancima koji podcjenjuju rukomet stigao je od izbornika njihove rukometne reprezentacije. Robert Hedin, proslavljeni švedski rukometaš, koji je 90-ih kao igrač osvojio europsko zlato, dva olimpijska srebra i svjetsku broncu, sada je izbornik rukometne selekcije SAD-a.

On je Culteru te podcasterima Pardon My Take i Domoniqueu Foxworthu, koji također nisu lijepo govorili o rukometu, postavio izazov. Pozvao ih je da sastave momčad od profesionalnih sportaša koji nisu rukometaši i da se s tom ekipom suprotstave američkoj rukometnoj reprezentaciji na pripremama u lipnju.

Hedin im obećava dovesti jednog od najboljih rukometnih trenera na svijetu koji će ih upoznati s pravilima i pripremiti.

Ako ta momčad američkoj rukometnoj selekciji zabije deset golova tijekom cijele utakmice ili pet za jedno poluvrijeme, Hedin se obavezao da će ih sve odvesti u Norvešku, u kuću obitelji svoje žene. Ako rukometaši izgube, traži da ih suparnici odvedu na utakmicu američkog nogometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.