Izašao zbog ozljede, vratio se i okrenuo -20: "Za ovo me plaćaju 134 milijuna"

Foto: EPA-EFE

ZA VEĆINU fanova američkog nogometa Tom Brady je najveći quarterback u povijesti ovog sporta. Tome u prilog idu i brojke. Četiri puta (najviše) je bio proglašavan za MVP-a Super Bowla, jedan je od samo dva igrača u povijesti koji je osvojio pet titula, ima najviše pobjeda u play-offu (27) i nikad u karijeri startera nije završio sezonu s negativnom omjerom.

No, iako je osvojio samo jedan Super Bowl, ima jako puno analitičara i stručnjaka koji Aarona Rodgersa smatraju najboljim ili jednim od najboljih u povijesti. S time se slažu i vlasnici Green Bay Packersa koji su svojim quarterbacku uoči početka sezone dali novi četverogodišnji ugovor težak 134 milijuna dolara.

I vjerojatno su lupali glavom u zid sredinom drugog poluvremena kad su Packersi noćas na otvaranju sezone gubili 10:0 od starih rivala Chicago Bearsa, a Rodgers je morao izaći iz igre zbog ozljede koljena. Istog onog koje je već jednom operirao i koje ga je mučilo kroz karijeru. Činilo se da sezona Packersa u kojoj se računa na ozbiljnu borbu za naslov, nepovratno ide nizbrdo već nakon prve utakmice nakon što je Rodgers iz šatora kraj terena odvezen u svlačionicu.

Zamijenio ga je DeShone Kizer koji je u prošloj rookie sezoni imao omjer 0-15 u Brownsima i već nakon nekoliko minuta bilo je jasno i zašto. Branič Bearsa Khalil Mack prvo mu je doslovno uzeo loptu iz ruke, a onda je isti igrač presjekao njegovo očajno dodavanje, obrana je puštala na sve strane i Bearsi su vodili 20:0.

Na opće iznenađenje i oduševljenje, u šestoj minuti treće četvrtine na terenu se pojavio Aaron Rodgers koji je liječnicima u svlačionici rekao da osjeća da može igrati i da želi pomoći momčadi. Ono što je uslijedilo ući će u anale NFL-a. Prije nego što je izašao iz igre, Rodgers je pogodio samo tri od sedam dodavanja za 13 jardi i dvaput je bio srušen. Kad se vratio, do kraja utakmice imao je 17 od 23 za 278 jardi i tri touchdowna. Da, Packersi su pobijedili 24:23.

Allisonu je bacio za 39, Adamsu za 12, a Randallu Cobbu "no look" dodavanje za 75 jardi za touchdown koji je na kraju priče Packersima osigurao pobjedu.

"Dečkima sam u poluvremenu rekao da ćemo ih pobijediti ako ih obrana može zadržati. Imao sam osjećaj da možemo. Osjetio sam nešto u koljenu, ali sam rekao liječnicima da idem nazad. Za ovo nas plaćaju toliki novac. Moramo biti spremni stisnuti zube za momčad i to raditi cijelu sezonu. Jesi li se spreman žrtvovati za momčad? Za mene tu nema dileme", rekao je veliki Aaron nakon utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.