Transferi

Iz Seville otkrili detalje Rakitićeva transfera: Bila je to teška operacija

Foto: EPA

NAKON što je u utorak potvrdila transfer hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, Sevilla je danas podno tribina stadiona Sanchez Pizjuan predstavila novog igrača.

Rakitić se vratio u Sevillu nakon šest godina provedenih u Barceloni, a prije no što je otišao, bio je kapetan momčadi koja je 2014. godine osvojila Europsku ligu. Na predstavljanju je uz Hrvata govorio sportski direktor Ramon Rodríguez Verdejo "Monchi".

Iz kluba nisu htjeli komentirati visinu Rakitićeve plaće

"Prvo hvala našem predsjedniku i upravi na povjerenju koje su mi dali da izvedemo ovu tešku operaciju", izjavio je Sevillin sportski direktor na konferenciji za medije.

"Da je izvedem, Rakitić je napravio veliki napor oko svojih uvjeta, a njegov zastupnik je radio na tome da Barcelona prihvati naše uvjete. Zasluga je na klubu, igraču i agentu. Bila je to teška operacija, bilo je uspona i padova u pregovorima, no uz dobru volju provedena je do kraja", dodao je.

Novine Marca su izvijestile kako će Rakitić biti najbolje plaćeni igrač Seville ove sezone, no klub to nije htio komentirati.

"Ne iznosimo financijske podatke", odgovorio je klupski dužnosnik.

Rakitić je potpisao ugovor na četiri godine, do 30. lipnja 2024. Sevillin predsjednik Jose Castro rekao je kako njegov dolazak ima dodatnu vrijednost za šesterostrukog osvajača Europske lige.

Prvi kapetan stranac nakon Diega Maradone

"On je fantastičan igrač, sportaš, osoba i 'sevillista'. On se osjeća jednim od nas. Zbog toga će davati još više od sebe, a uz kvalitetu koju ima ostvarit ćemo još bolje rezultate. Ivan je opet sa svojim ljudima", izjavio je Castro.

Sportski direktor "Monchi" već je doveo Rakitića u siječnju 2011. godine iz Schalkea. Hrvatski veznjak je 2013. godine postao prvi kapetan stranac u Sevilli nakon Diega Maradone iz 1993. godine, a uz to je predvodio Sevillu do osvajanja Europske lige. Ondje je upoznao i svoju suprugu Raquel Mauri koja je zajedno s kćerima prisustvovala u četvrtak njegovom povratku u klub.

Rakitić je treće pojačanje nakon dolaska desnog krila Susa (26) iz Milana koji je već šest mjeseci igrao posuđen te ofenzivnog veznog Oscara Rodrígueza (22) iz Real Madrida koji je bio na posudbi u Leganesu. Sevilla sada traži lijevog beka nakon što je istekla posudba Sergiju Regilonu (23), igraču Real Madrida.

Posljednji hrvatski nogometaš koji je igrao ondje bio je vezni Marko Rog kojeg je Napoli bio posudio od siječnja do srpnja 2019. godine. U posljednjih deset godina samo su Rakitić i Rog nosili bijelo-crveni dres kluba iz južne pokrajine Andaluzije, premda su ranije ondje bili i drugi poznati igrači poput Davora Šukera i Roberta Prosinečkog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.