INCIDENT KOJI ĆE SVE PROMIJENITI Huligani Olympiacosa upali na turnir i istukli gejmere Panathinaikosa

Foto: Facebook

HULIGANIZAM se probio i u profesionalni gejming. Gdje drugdje, nego u Grčkoj.

Navijači Olympiacosa upali su jučer u studio u Larissi, gdje je momčad njihovih najvećih rivala, Panathinaikos eSportsa, igrala kvalifikacijski turnir za LGC, grčku League of Legends ligu. Meč je prekinut kada su se huligani nasilno probili do pozornice i obračunali se s igračima Panathinaikosa. Pokušali su im skinuti dresove. Ozlijeđena su dva gejmera i vlasnik Panathinaikos eSportsa koji ih je pokušao zaštititi. Prema informacijama iz Grčke, on je završio u bolnici s ozljedama glave.

Profesionalni gejmeri strahovali su od ovog scenarija nakon što su grčki klubovi ušli u eSport industriju. Nakon incidenta mogli su se pročitati ironični komentari kako su gejmeri sad postali pravi sportaši, no pravo je pitanje kako zaštiti natjecanje i njegove sudionike od ekstremnih navijača koji drmaju grčkim nogometom. Igrač Panathinaikos eSportsa Pun1sher tvrdi da je grčka LoL liga pokušala zataškati incident, umjesto da prizna pogrešku i uspostavi sigurnost.

Putem društvenih mreža organizator je poručio da je priča napuhana, dok Pun1sher kaže kako su on i njegovi suigrači primili više udaraca u tijelo, dok se vlasnik momčadi oporavlja od ozljede vilice. Događaj bi trebao poslužiti kao opomena za sve organizatore gejming turnira koji bilježe golemu posjećenost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.