Impresivni Vettel izgurao Ferrarije za pole position: Lijep je to osjećaj!

NIJEMAC Sebastian Vettel u Red Bullu s prve će startne pozicije krenuti u nedjeljnu Veliku nagradu Bahreina, premijernu utrku nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1.

< Nikad oštrija konkurencija: Na stazi četiri svjetska prvaka

Za 22-godišnjeg je Vettela to šesti “pole position” u karijeri, a do njega je došao na impresivan način. Dominirao je od samog početka kvalifikacija, ostvarivši najbrže vrijeme u sva tri kruga.

Društvo će mu u prvom redu u nedjelju praviti Ferrarijev Brazilac Felipe Massa koji je u završnom kvalifikacijskom krugu bio za 14 stotinki sporiji. S trećeg će mjesta startati i drugi Ferrarijev vozač, Španjolac Fernando Alonso, a zanimljivo je da su u konačnici osam prvih mjesta zauzele četiri momčadi koje su očito odradile najbolji posao između sezona.

Četvrti će tako u utrku krenuti McLarenov Lewis Hamilton, a slijede ga Nico Rosberg u Mercedesu, pa Mark Webber u Red Bullu i na sedmom mjestu povratnik Michael Schumacher. Sedmerostruki svjetski prvak je bio za 1,4 sekunde sporiji od sunarodnjaka Vettela. Krug najbolje osmorice zatvorio je aktualni svjetski prvak Jenson Button u McLarenu.

Spomenimo i to da se nove momčadi nisu ni najmanje proslavile. Indijac Karun Chandhok u Hispaniji je tako na posljednjem mjestu ubilježio gotovo 11 sekundi zaostatka za najbržim Vettelom!

Schumacher: Zadovoljan sam sedmim mjestom i radujem se utrci

Šesti “pole position” u karijeri za 22-godišnjeg je njemačkog vozača Red Bulla došao potpuno neočekivano.

"To je veliko iznenađenje", bila je prva Vettelova reakcija nakon kvalifikacija.

"Tijekom zimskih testiranja nitko zapravo nije znao gdje je iako je bilo jasno da smo prilično jaki, ali istovremeno blizu ostalim konkurentima. Tijekom jučerašnjih treninga nismo bili dobri koliko smo se nadali, tako da su mehaničari imali dugu noć. Znao sam da imamo dobar automobil, ali trebalo je sve posložiti. Sretan sam zbog “pole positiona”, lijep je to osjećaj."

Iza Vettela će startati Ferrarijevi vozači Felipe Massa i Fernando Alonso, a veliku je pozornost, dakako, u subotu privlačio i povratnik Michael Schumacher u bolidu Mercedesa. Sedmerostruki svjetski prvak na kraju se morao zadovoljiti sedmom startnom pozicijom.

"Zadovoljan sam sedmim mjestom nakon što sam toliko dugo bio izvan Formule 1. Slučajno se radi o istoj poziciji koju sam imao u svojoj prvoj utrci karijere, u Belgiji 1991. Bilo je zabavno raditi s mojom novom momčadi, cijenim sve njihove napore i podršku. Imam osjećaj da smo tijekom ovog vikenda napredovali korak po korak, tako da se radujem utrci", kazao je Schumacher.

VN Bahreina, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Njem / RBR-Renault) 1:54.101

2. Felipe Massa (Bra / Ferrari) 1:54.242

3. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) 1:54.608

4. Lewis Hamilton (VB / McLaren-Mercedes) 1:55.217

5. Nico Rosberg (Njem / Mercedes GP) 1:55.241

6. Mark Webber (Aus / RBR-Renault) 1:55.284

7. Michael Schumacher (Njem / Mercedes GP) 1:55.524

8. Jenson Button (VBr / McLaren-Mercedes) 1:55.672

9. Robert Kubica (Polj / Renault) 1:55.885

10. Adrian Sutil (Njem / Force India) 1:56.309

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.