lige petice

Ikona Liverpoola: Casemiro je bio dobar samo zato što je igrao uz Modrića i Kroosa

Foto: Profimedia

BRAZILSKI reprezentativac Casemiro potpisao je 60 milijuna eura vrijedan ugovor s Manchester Unitedom do lipnja 2026. uz mogućnost produljenja na još godinu dana, objavio je engleski prvoligaš u ponedjeljak. Casemiro (30) igrao je od sezone 2012./13. u Real Madridu, gdje je upisao više od 300 nastupa i osvojio pet naslova Liga prvaka.

"Casemiro je 'serijski pobjednik' i jedan od najboljih veznjaka na svijetu; njegov izniman rekord govori za njega. Bit će dobro pojačanje zahvaljujući svom iskustvu, znanju i karakteru" , pozdravio ga je sportski direktor Manchester Uniteda Johna Murtougha predstavljajući ga navijačima prije početka utakmice protiv Liverpoola.

"Prilika da krenem u novi izazov u Manchester Unitedu i u Premier ligi vrlo je uzbudljiva. Čast mi je i spreman sam dati sve kako bih pomogao momčadi da ostvari svoje ciljeve", kazao je  Brazilac.

Brazilac je u devet godina igranja u Realu osvojio ukupno 18 naslova - pet Liga prvaka, tri LaLiga naslova, tri Svjetska klupska prvenstva, tri Europska superkupa, jedan Kup kralja i tri Španjolska superkupa. No, za neke Casemiro nije igrač tolike vrijednosti i mnogi tvrde da je imao sreću u činjenici da je u veznom redu Reala igrao s genijalcima kao što su Luka Modrić i Toni Kroos.

Nikad nije bio dobar igrač, imao je sreću da igra s Modrićem i Kroosom

Jedan od takvih je i legendarni Škot Graeme Souness, koji je s Redsima osvojio tri naslova prvaka Europe i čak pet engleskih titula. Souness smatra da je Casemiro prosječan igrač koji neće veznom redu Uniteda donijeti nikakvu dodanu vrijednost.

“Igrao je sa sjajnim igračima u veznom redu Reala, ali on nije sjajan igrač. Nikada nije bio veliki igrač. Vidim ga kao prosječnog i korektnog igrača koji eventualno može pomoći Unitedu da bude čvršći u sredini'', rekao je Souness za talkSPORT.

''Nema veliki raspon dodavanja. Ne mislim da će pomagati drugim ljudima u igri. Imao je puno sreće da je bio dio te momčadi Reala. Nikad se ne veselim gledati Casemira, za razliku od Benzeme i ostalih veznjaka Reala. Nikad nisam pomislio da je uzbudljivo gledati Casemira. Ima 30 godina i toliko je plaćen. Previše je to novca, ali to je Manchester United'', zaključio je Škot. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.