Igre u Riju pred vratima, a jedan sportaš tvrdi da ga je policija otela i tražila od njega novac

Foto: Guliver Images/Getty Images (Ilustracija)

KAD vas oni koji vas trebaju čuvati dočekaju s porukom "dobrodošli u pakao", onda znate koliko je sati i malo vam je jasnije zašto brojni sportaši odustaju od Olimpijskih igara u Riju.

Novozelandski jiu-jitsu prvak Jason Lee doduše neće nastupiti na Igrama, jer njegov sport nije olimpijski sport, ali upozorio je sve one koji dolaze u Rio da se pripreme na vrlo čudne i neugodne situacije sa čuvarima reda.


"Što ste jučer radili? Ja sam bio otet. Naprijed Olimpijske igre", napisao je Lee na Twitteru, a kasnije je novinarima detaljnije opisao što se dogodilo:

"Policija me zaustavila, a kad su shvatili da sam stranac rekli su mi da ne mogu voziti bez putovnice. Zanimljivo, nitko iz rentacara mi ništa oko toga nije napomenuo. Policajac mi je zatim počeo otvarati neke knjige, citirao je ulomke na portugalskom, a shvatio sam svaku njegovu treću riječ. Zatim su me izvukli iz auta pod prijetnjom da će me uhititi ako ne uđem u njihov auto i odveli su me do bankomata gdje sam podigao veću količinu novca kako bi ih podmitio. Ne znam što je gore, činjenica da se takve stvari događaju strancima nekoliko dana uoči početka Igara ili činjenica da Brazilci moraju živjeti u ovakvom društvu", poručio je Lee.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.