ZANIMLJIVOSTI

Igrao je s Romariom pa završio na ulici gdje je u subotu hladnokrvno ubijen

Screenshot: YouTube

BIVŠI napadač Vasca da Game, 36-godišnji Valdiram Caetano de Morais, pronađen je mrtav u subotu u Sao Paulu. Valdiram je već neko vrijeme živio na ulicama Sao Paula, a sada je na jednoj od njih i završio svoj život. 

Odmah je pokrenuta istraga, a policija je privela troje ljudi koje se sumnjiči da su odgovorni za Valdiramovu smrt, prenosi Globo koji je među prvima i objavio ovu tragičnu vijest. 

Valdiram je rođen u Pernambucu, a prije 13 godina je u Vasco da Gami igrao uz legendarnog Romarija, koji je bio na zalasku karijere. Nosio je nadimak Bad Boy, a još prije dolaska u Vasco da Gamu imao je nekoliko optužbi za seksualno zlostavljanje, kao i dosta problema s drogama.

Život mu je propao u svega nekoliko godina

Nakon što je napustio Vasco 2007. godine, promijenio je čak 18 različitih klubova do 2011. godine, kada mu je život potpuno otišao nizbrdo zbog problema s alkoholom i raznim drugim opijatima.

Prije dvije godine pokušao se vratiti. Zaigrao je samo jednu utakmicu za Bahiju i posvađao se s trenerom, a navodno je pljačkao kolege kako bi si mogao priuštiti normalan obrok. 

Često je kolege molio za pomoć

Početkom prošle godine završio je na ulici pa je čak i njegov bivši klub Vasco da Gama pokušao pronaći način da mu se pomogne. Odvezli su ga u Odjel za socijalni rad za hitno liječenje, ali ni to nije bilo dovoljno jer je prošlog ljeta pobjegao i vratio se uličnom životu. 

Njegovo posljednje obraćanje javnosti bilo je u jednom YouTube videu u kojem je kolege molio za pomoć. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.