Igrač Tottenhama se snimio kako udiše plin za smijanje. Može dobiti i zatvorsku kaznu

Foto: EPA

VEZNI igrač malijske reprezentacije i engleskog premierligaša Tottenhama Yves Bissouma (27) našao se u središtu bizarnog skandala uoči početka nove sezone Premier lige. Bissouma je u londonski klub došao na ljeto 2022. godine iz Brightona u transferu vrijednom 30 milijuna eura i dosad je za Tottenham odigrao 56 utakmica. Prethodno je nastupao i za francuski Lille. Ugovor mu traje do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.

Bissouma je na svojem Snapchat računu objavio video sebe kako udiše dušikov oksid (tzv. plin za smijanje) u limuzini s vozačem i smije se između udaha. Zvuči pomalo bezazleno i bizarno, ali posjedovanje plina za smijanje s namjerom korištenja za zabavu je zabranjeno prošle godine u Velikoj Britaniji i Malijac će zbog toga imati probleme s pravosuđem. Vjerojatno će dobiti novčanu kaznu, ali moguća je i kazna zatvora do dvije godine.

"Razumijem koliko je ovo ozbiljno"

Vijest dolazi samo tjedan dana prije nego što će Spursi započeti svoju sezonu Premier lige u Leicester Cityju sljedeći ponedjeljak navečer i bit će neželjena smetnja za trenera Angea Postecogloua i Bissoumine suigrače. Veznjak očito nije znao da radi nešto ilegalno, ali to mu neće puno pomoći. U nedjelju navečer je objavio ispriku rekavši da je to bio ozbiljan promašaj u prosudbi.

"Razumijem koliko je ovo ozbiljno i zdravstvene rizike koji su uključeni, a svoju odgovornost kao nogometaša i uzora shvaćam vrlo ozbiljno", rekao je Bissouma. U međuvremenu, Tottenham je izjavio za The Sun: "Proučavamo događaje. Ovo će se riješiti interno." Uporaba plina za smijanje nije bez razloga zabranjena, već zbog toga što su zabilježeni brojni slučajevi zdravstvenih posljedica, uključujući srčane udare. Prošlog svibnja otkriveno je da je jedan neimenovani igrač iz Premier lige završio u bolnici zbog uporabe spornog plina.

Ovog ljeta je opljačkan na godišnjem odmoru

Nije prvi put ovog ljeta da se Bissouma spominje izvan nogometnog konteksta, ali prvi put nije bio kriv za to. Naime, početkom lipnja bio je žrtva nasilne pljačke u Cannesu. Veznjak Tottenhama je napadnut dok se s partnericom vraćao s tuluma oko 4 sata ujutro. Dvojica muškaraca s kapuljačama napala su ga ispred njegovog automobila parkiranog ispred hotela.

Malijac se pokušao skloniti u automobil, ali su ga napadači poprskali suzavcem i ukrali mu sat vrijedan oko 300.000 eura. Bissouma i njegova djevojka su prošli bez ozbiljnih ozljeda te su se odmah vratili u Englesku, iako su planirali ostanak još barem četiri dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.