Ideja: Srbija, BiH i Hrvatska u zajedničkoj kandidaturi za Euro 2020. godine

ČELNICI nogometnog Saveza Srbije podržavaju inicijativu da Hrvatska, Bosna i Srbija organiziraju Europsko prvenstvo 2020. godine.

"To bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka Uefe da se opredijeli za jedno takvo natjecanje. Što se tiče nogometnog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo", rekao je predsjednik nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić, prenosi DW.

"Mislim da više nema političkih izazova i da bi to bio integracijski, kohezijski faktor i jedva čekam da vidim kakvo će biti iskustvo Ukrajine i Poljske, onda ćemo moći jednu takvu vrstu analize primijeniti i kod nas", rekla je ministrica sporta Srbije Snežana Samardžić.

"Sport veže i zbližava ljude"

Sličnog su stava i u susjednoj Bosni i Hercegovini...

"Ako Fifa i Uefa budu htjele prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bismo mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude", kaže Čolaković.

"To je možda i šansa da glavni grad BiH dobije novo Koševo. Uz Bilino polje, to je jedan od terena na kojima bi se moglo igrati. Ne treba zanemariti ni Široki Brijeg ni Banju Luku. Sport je čudo ako ga ljudi upražnjavaju na pravi način i ova ideja je odlična", dodao je Čolaković.

Evo što o svemu misli glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić...

"Bilo je razgovora o tome unutar samog HNS-a, o zajedničkoj organizaciji, ali ne konkretno sa Srbijom i BiH, nego općenito. Bio sam pri stavu da će male zemlje poput nas još teže organizirati takvo natjecanje s obzirom na to da je Uefa proširila format natjecanja na 24 zemlje, što iziskuje abnormalne troškove", rekao je Srebrić u razgovoru za Index.

"Nisam siguran koliko bi to bilo isplativo za Hrvatsku. Ponavljam, to su abnormalni troškovi i teško je razmišljati o isplativosti kad uopće nemamo sredstava da organiziramo takvo natjecanje", dodao je za kraj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.