Ibra slomio Zoryu i ušao u povijest: Ovo su napravili Zlatan i samo još dvije legende

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ sinoć je bio junak Old Trafforda. Nakon poraza u prvom kolu Europa lige od Feyenoorda, Manchester United stigao je do prve ovosezonske pobjede u ovom natjecanju. Nakon pravog mučenja, United je na jedvite jade uspio slomiti Zoryju, a gol odluke zabio je Zlatan Ibrahimović sredinom drugog poluvremena.
 
United, premda nakrcan skupocjenim zvijezdama, pa na koncu s Ibrom i Pogbom u sastavu, teško je dolazio do prilika protiv slabašnog protivnika. Igrači Josea Mourinha ukupno su pucali četiri puta prema golu, a samo je jedan udarac išao u okvir gola. No, i taj jedan bio je dovoljan za pobjedu.
 
Ipak, premalo je to za jednu od najskupljih momčadi na svijetu, a toga je i svjestan Ibrahimović.
 
"Nije bila lagana utakmica, igrali smo dobro, stvarali smo neke šanse. No, ako ne zabijete na početku, manje je prostora kasnije. Nakon gola imali smo više prostora, no nismo zabili. Pobijedili smo i to se jedino računa", rekao je Ibra pa dodao:
 
"Ako želimo proći, moramo dobivati, što smo i napravili. Ipak, očekujem puno više od ove momčadi. Ako nastavimo ovako, korak po korak, bit ćemo dobri."
 
S ovim pogotkom Ukrajincima Zlatan se upisao u povijest europskog nogometa jer je postao tek treći igrač kojem je pošlo za rukom da sa sedam različitih klubova zabija u europskim kupovima.
 
Osim njega, to su uspjeli još samo Rumunj Adrian Mutu i legendarni Norvežanin John Carew.
 
Ibrahimović je postizao golove za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United, Mutu je zabijao za Dinamo iz Bukurešta, Inter, Parmu, Chelsea, Juventus, Fiorentinu i Petrolul, dok je tamnoputi Norvežanin pogađao noseći dresove Valerenge, Rosenborga, Valencije, Rome, Bešiktaša, Lyona i Aston Ville.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.