HRVATSKI KUP

Hrvoje Maleš bio na misi za torcidaše u majici posvećenoj uhićenom novinaru

Foto: Dalmatinski portal

HAJDUK i Rijeka večeras od 19 sati na Poljudu igraju finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. I jednima i drugima to je posljednja šansa za neki trofej ove sezone, a osim osvajanja naslova, nagrada je preskakanje jedne stepenice u europskim kvalifikacijama. Pobjednik će u kvalifikacijama Konferencijske lige startati od 3. pretkola, a poraženi od drugog.

U crkvi sv. Dominika u Splitu održana je misa za uhićene i ozlijeđene pripadnike Torcide nakon velikih nereda na autocesti A1 poslije subotnjeg derbija s Dinamom. Misi je nazočio i bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, a nosio ja majicu posvećenu uhićenom osnivaču Dalmatinskog portala Mati Prliću.

"Odgajam svoje da u policiji vide hrvatsku državu i mučenike iz Borova Sela. I to je svetinja. Ali nije u redu ni da nevini nastradaju, uvjeren sam da tamo ima nedužne djece, maturanata, kao i u mog prijatelja Matu Prlića", rekao je za Dalmatinski portal pa zaključio: "Neka se ponovi 1987. godina i podignemo pokal Kupa!"

Podsjećamo, 1987. godine su u finalu Kupa maršala Tita u Beogradu igrali Rijeka i Hajduk. Tada je nastalo veliko rivalstvo između Torcide i Armade, koje je u idućim desetljećima preraslo u nasilje, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.