dizanje utega

Pešalov potjerao čovjeka koji ga je doveo u Hrvatsku i koji je 28 godina bio izbornik

Foto: Igor Kralj

HRVATSKA će nakon nevjerojatnih 28 godina dobiti novog izbornika reprezentacije u dizanju utega. Bors Čavka (60), stručnjak koji je na toj funkciji bio od 1992., smijenjen je, a da priča bude intrigantnija, s izborničke funkcije smijenio ga je čovjek kojeg je Čavka doveo u Hrvatsku i omogućio mu da osvoji jedno olimpijsko zlato i jednu olimpijsku broncu. Naravno, riječ je o Nikolaju Pešalovu.

Pešalov je za Bugarsku tijekom devedesetih osvojio pregršt trofeja i medalja. Tri puta je bio svjetski, a šest puta europski prvak. Čavka je Pešalova doveo u Hrvatsku i 1998. sredio je da dobije hrvatsko državljanstvo. Pešalov je na Igrama u Sidneyju za Hrvatsku uzeo zlato, a četiri godine kasnije u Ateni i broncu.

Zbog tih uspjeha Pešalov je u Splitu dobio stan, no zbog financijskih problema i nagomilanih dugova 15 godina kasnije umalo je iz njega izbačen. Pešalov je bankrotirao, ostao je bez novca, a čak je prodavao i svoje medalje. Tada je u pomoć uskočio Savez i zaposlio ga kao izbornika juniorske reprezentacije.

Pešalov je prošle godine postao predsjednik Saveza, a ovih je dana procurila vijest da je smijenio čovjeka koji ga je doveo u Hrvatsku.

Zasad službenog priopćenja ili objašnjenja Saveza nema, a Čavka je rekao kako je tu vijest neslužbeno čuo od nekih članova Saveza koji su šokirani odlukom.

Isti izvor dodaje kako je Čavka najavio i pravnu borbu.

''S obzirom na to da je ovo potpuno netransparentan potez, sada ću ja tražiti njihove ostavke. Od predsjednika do članova Izvršnog odbora. Dobar dio njih je u Odbor dospio zahvaljujući meni'', rekao je Čavka za SN..

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.