EUROBASKET 2021.

Hrvatski košarkaši u drugoj jakosnoj skupini, ždrijeb u ponedjeljak

Foto: Getty Images / Guliver Image

NE DOBIJE li pozivnicu za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine, hrvatska košarkaška reprezentacija iduće veliko natjecanje imat će 2021., kad se održava Eurobasket u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

Naravno, ako se kvalificira na njega.

Ždrijeb je u ponedjeljak, a danas je objavljeno osam jakosnih skupina za kvalifikacije. Hrvatska je u drugoj, što znači da će joj protivnici doći iz treće, šeste i sedme jakosne skupine. Naša bi reprezentacija, dakle, trebala na papiru biti favorit, makar smo u kvalifikacijama za ovogodišnji SP u Kini vidjeli da bez NBA i euroligaških igrača (a ponekad i s njima) to nije momčad za ozbiljne dosege.

U kvalifikacijama će nastupiti 32 momčadi, uključujući i sva četiri domaćina, koji ne mogu završiti u istoj skupini. Na Eurobasket će se plasirati tri od četiri reprezentacije iz četiriju od osam skupina, a iz preostalih četiriju na EP će dvije najbolje momčadi i domaćin, neovisno o plasmanu.

Hrvatska od četiriju domaćina može izvući samo Italiju, koja je u trećoj jakosnoj skupini, u kojoj su još Latvija, Turska i Ukrajina.

U šestoj jakosnoj skupini su Mađarska, BiH, Nizozemska i Makedonija, a u sedmoj Estonija, Bugarska, Švedska i Austrija.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.