Hrvatski košarkaši promijenili termin treninga: "Nogometaši su nam inspiracija"

Foto: Pixsell (Goran Kovačić)

NOGOMETNOM euforijom, potaknutom briljantnim nastupima hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, opčinjeni su i hrvatski košarkaši.

Prema podacima Hrvatske radiotelevizije, utakmicu protiv Nigerije (2:0) gledalo je otprilike milijun i sedamsto tisuća hrvatskih građana. Impresivnoj pobjedi nad Argentinom (3:0) pred televizijskim prijemnicima svjedočilo je još više ljudi. 

"Čak smo promijenili termine svojih treninga kako bismo televizijski pratili našu reprezentaciju u Rusiji. Gledamo naše kolege i znamo kako se osjećaju. Zamislite koliko je to ogroman uspjeh s obzirom na našu ukupnu populaciju. Gledajući naše u Rusiji, zamislim se i kažem si da se jednostavno moramo plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kini sljedeće godine", rekao je za mrežnu stranicu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) razigravač hrvatske košarkaške selekcije Rok Stipčević.

Hrvatska se u sklopu europskih kvalifikacija nalazi na posljednjoj poziciji u grupnoj fazi s Italijom te Rumunjskom i Nizozemskom. Nakon tri uzastopna poraza i pobjede u posljednja četiri nastupa, zbog kojih je Ivica Skelin smijenjen s izborničkog mjesta, Hrvatska se u ključnim kvalifikacijskim ogledima vrijednima daljnjeg natjecateljskog kruga susreće s Italijom u Trstu (28. lipnja) i Rumunjskom u Cluju (1. srpnja).

"Kada smo vidjeli i osjetili veselje cijele nacije, željni smo joj pružiti dodatnu radost. I sami želimo pokazati svoju vrijednost i koliko smo zapravo dobri na najvećoj sceni", zaključio je Rok Stipčević.

Reprezentativne pripreme započele su 11. lipnja u Sv. Martinu na Muri. Nekoliko dana kasnije cijela delegacija otputovala je u Opatiju. U Opatiji se hrvatska reprezentacija kroz dva prijateljska ogleda susrela s bosanskohercegovačkom selekcijom.

U Trst odlazi 27. lipnja na kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije koja je zakazana za 28. lipnja. Tri dana kasnije u Cluju se susreće s Rumunjskom čime završava prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Podsjetimo, nakon prve četiri utakmice u kvalifikacijama Hrvatska je zadnja u skupini s malim šansama da izbori SP u Kini.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.