HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Hrvatski golman briljira u Francuskoj. Hoće li ga Červar voditi na Euro?

Screenshot: Twitter

NOVO veliko rukometno natjecanje, Europsko prvenstvo, počinje za nešto manje od dva mjeseca, a na njemu će Hrvatska reprezentacija pokušati osvojiti zlato, jedinu medalju koja im nedostaje s velikih natjecanja. 

Prvenstvo će se igrati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji, a momčad Line Červara će utakmice prvog kruga protiv Srbije, Crne Gore i Bjelorusije igrati u Grazu.

Ako se plasira u drugi krug, Hrvatska seli u Beč, gdje bi trebala imati veliku podršku svojih navijača. Izbornik Červar sada mora odrediti popis igrača koje vodi na Euro, a jedno ime se prilično neočekivano nametnulo izborniku.

Pomalo zaboravljeni hrvatski vratar Mate Šunjić najbolji je golman francuske lige, jedne od najjačih na svijetu. Nakon devet odigranih kola ima najviše obrana od svih vratara i teško da može biti u boljoj formi pred veliko natjecanje. 

Ovaj 32-godišnji golman u karijeri je bio igrač Metkovića, Medveščaka, Nexea, Creteila i Bukurešta, a u ljeto 2018. stigao je u Ivry s kojim je prošlog ljeta produžio ugovor na još tri godine. Za reprezentaciju je zadnji put nastupao na Mediteranskim igrama 2018. u Tarragoni i osvojio zlatnu medalju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.