Billie Jean King Kup

Hrvatske tenisačice porazile Srbiju. Martić velikim preokretom donijela ključni bod

Foto: EPA

PETRA MARTIĆ donijela je Hrvatskoj ključni drugi bod u borbi sa srpskim tenisačicama na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa u turskoj Antalyji. Martić je u dramatičnom i dugotrajnom meču protiv Aleksandre Krunić, 116. igračice s WTA ljestvice, slavila 4:6, 7:5, 6:4, čime je Hrvatska došla i do druge pojedinačne pobjede, dovoljne za play-off ovog natjecanja, koji će se održati tijekom studenog ove godine za plasman u Svjetsku skupinu 2023. godine.

Podsjetimo kako je u prvom dvoboju Petra Marčinko, 16-godišnja hrvatska tenisačica i najbolja svjetska juniorka, pobijedila 6:1, 2:6, 6:0 godinu dana stariju Lolu Radivojević, inače 60. juniorku na svijetu.

Veliki preokret Martić

Martić je bila pred porazom protiv Krunić, koja je vodila 6:4, 5:3. Srpska tenisačica je kod 5:4 servirala za meč, no iz svih golemih problema izvukla se hrvatska tenisačica i dobila drugu dionicu 7:5. Krunić je treći set otvorila s 2:0, no Martić se brzo vratila u egal, a onda je kod 5:4 napravila ključni break za veliko slavlje hrvatske reprezentacije.

Ranije su direktan odlazak u play-off izborile Mađarska i Slovenija, pobjednice skupina u Antalyji. Hrvatska i Srbija su bile drugoplasirane ekipe obje skupine te su dodatno razigravale za još jedno mjesto koje vodi prema play-offu. Uspješnije su na kraju bile izabranice Ive Majoli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.