ODBOJKA

Hrvatske odbojkašice Europsko prvenstvo u Zadru otvorile su uvjerljivom pobjedom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKE odbojkašice uvjerljivom su pobjedom od 3:0 (25:20, 25:19, 25:21) protiv reprezentacije Švicarske započele natjecanje u skupini C Europskog prvenstva, kojem je domaćin Zadar.

Izabranice Danielea Santarellija sredinom prvog i drugog seta napravile su odlučujuće serije za konačan ishod tih dionica meča, dok su Švicarke najžešći otpor pružile u trećem setu, u kojem su imale vodstvo 12:8.

No, uslijedilo je ponovno odlično razdoblje u igri hrvatskih reprezentativki, koje su od sljedećih 15 poena osvojile njih 12 i povele s 20:15 te mirno privele susret kraju za maksimalna tri boda.

Laura Miloš s 18 osvojenih poena i kapetanica Samanta Fabris s 13 poena bile su najproduktivnije hrvatske odbojkašice u dvoboju sa Švicarkama.

HRVATSKE odbojkašice će sljedeću utakmicu na Europskom prvenstvu odigrati u subotu u 17 sati, a suparnice su im reprezentativke Bjelorusije.

Uoči dvoboja u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održano je svečano otvaranje Europskog prvenstva, kojemu je nazočio i predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz kojega su bili i ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac, ministar obrane Mario Banožić te ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.