hrvatska na sp-u

HRVATSKA - ANGOLA 28:20 Hrvatska u drugom poluvremenu slomila Angolu

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u drugom kolu skupine C s dosta muke, puno teže nego što rezultat pokazuje, pobijedila Angolu 28:20.

Nakon senzacionalnog remija s Japanom u prvom kolu, očekivalo se da će doprvak Europe lako pobijediti predzadnju momčad s posljednjeg SP-a. Ipak, igrači Line Červara su se pošteno oznojili.

Hrvatska je u prvom poluvremenu igrala loše, u napadu nije bilo ideje, Červar je previše lutao tražeći idealnu postavu, a u obrani je curilo na sve strane.

Hrvatska je tek individualnom kvalitetom u drugoj polovici utakmice uspjela slomiti afričku momčad i uvjerljivim rezultatom zaključila je utakmicu koju je morala odigrati puno bolje.

Otvaranje kao i protiv Japana, a Červar je previše lutao u napadu 

Otvaranje utakmice je bilo loše, slično kao i protiv Japana. U prvih 15 minuta Angola je imala prednost, vodila je 6:4, a Lino Červar je opet eksperimentirao u fazi napada. Počeo je bez desnog vanjskog, premda u sastavu ima Ivana Martinovića i Luku Šebetića. Hrvatska je jedno vrijeme igrala s dva srednja (Duvnjak i Kević), dva srednja kružna napadača (Marić i Musa), a opet je pokušao s Ivanom Čupićem na desnom beku. Ivan Martinović je u igru ušao tek u 21. minuti.

Hrvatska je sredinom prvog poluvremena serijom 4:0 povela, no Angola radi seriju 3:0 i opet je preuzela prednost. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena stigla do vodstva 12:11.

Hrvatska je tek u 40. minuti slomila otpor Angole 

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti, kada je kod vodstva Hrvatske 15:13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18:13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa šest golova, a pet je dodao Ivan Martinović, dok je Ferreira postigao četiri gola za Angolu.

U drugom susretu 2. kola Katar je svladao Japan s 31:29 pa nakon dva kola Katar vodi na ljestvici s četiri boda, Hrvatska je druga s tri, Japan treći s jednim, a Angola posljednja bez bodova.

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.

>>> ANKETA Tko vas je najviše oduševio u visokoj pobjedi protiv Angole?

ALEKSANDRIJA Dvorana Borg Al Arab. Bez gledatelja. Suci: Belkhiri i Hamidi (Alžir)

HRVATSKA: Pešić (7+1), Šunjić; Marić 4, Duvnjak, Mandić 1, Horvat 1 (1), Kević 1, Šarac, Štrlek 2, Čupić 6 (3), Musa, Mamić 4, Šebetić 1, Brozović 2, Mamić, Jaganjac 1, Martinović 5 (1). Izbornik Lino Červar

ANGOLA: Muachissengue (6+1), Gouveia; Quitongo, Aguiar, Teca 3, Hebo 1, Lopes, Pasqual 1 (1), Maneco 2, Nascimento 3, Tati 2, Chicola 1, Panzo, Pestana 2, Antonio 1, Ferreira 4. Izbornik Jose Perreira

SEDMERCI: Hrvatska 7 (5), Angola 4 (1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.