Oi Tokio

Hrvati sutra na OI-ju nastupaju u samo dva sporta. Stipanović je blizu medalje

Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Guliver Images

NEDJELJA je deseti dan Olimpijskih igara u Tokiju, a za Hrvatsku neće biti pretjerano sadržajna jer će se hrvatski sportaši natjecati u samo dva sporta, ali bi zato mogli osvojiti novu medalju.

STOLNI TENIS

Prvo će nastupiti muška stolnoteniska reprezentacija. Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Tomislav Frane Kojić od 3:00 igraju susret osmine finala momčadske konkurencije protiv Tajvana.

JEDRENJE

Tončija Stipanovića sutra od 7:33 očekuje plov za odličja. Srebrni iz Rija u jako je dobroj poziciji da osvoji novu medalju. Trenutno drži treće mjesto u poretku klase laser.

U plovu za medalje jedrit će deset najboljih jedriličara u klasi, a Stipanović ima 74 negativna boda, tri više od Norvežanina Hermanna Tomasgaarda koji drži drugo mjesto te dva manje od Cipranina Pavlosa Kontidesa, svog klupskog kolege iz splitskog Mornara.

Australac Matt Wearn već je osigurao zlatnu medalju i na tronu će naslijediti svog sunarodnjaka Toma Burtona. Dakle, za dvije medalje, srebro i broncu, borit će se Tomasgaard, Stipanović i Kontides, a svi drugi natjecatelji bodovno puno zaostaju.

Hrvatski jedriličar tako će pokušati osvojiti svoju drugu olimpijsku medalju te ukupno sedmu za Hrvatsku u Tokiju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.