RUKOMETNI EURO

"Hrvati su drugi svijet za sve na Balkanu. Taj uspjeh nije događaj kao kod nas"

Foto: EPA

BIVŠI srpski izbornik Veselin Vuković govorio je o reprezentaciji Hrvatske u rukometu koja je izborila polufinale Europskog prvenstva.

U intervju za SportSport.ba objasnio je što čini razliku između Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Hrvatska je definitivno drugi svijet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspjeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat jednog kvalitetnog rada, gdje svatko odgovara za ono što je napravio ili nije napravio", objasnio je.

Vuković je sa Srbijom 2012. osvojio srebro izbacivši Hrvatsku u polufinalu u Beogradu. Detektirao je probleme današnje reprezentacije koja je ispala u skupini nakon tri poraza, a jedan je Srbija doživjela i od Hrvatske u Grazu

"Cilj reprezentacije Srbije na Europskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobjeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te riječi. Mislim da je to posljedica lošeg stanja u rukometu u Srbiji u posljednjih nekoliko godina i nedostatka prave strategije kako dalje poslije medalje iz Beograda."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.