Hrvat je jedan od heroja u Srbiji. Sa suigračima je spriječio tragediju na cesti

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell/Screenshot (RTS)

JUČER je oko 14 sati došlo do teške prometne nesreće na cesti između Subotice i Bačke Topole. Na dijelu između Starog Žednika i Subotice dogodio se lančani sudar u kojem je sudjelovalo 12 vozila, među kojima je bilo i kamiona. Do nesreće je došlo uslijed jakog vjetra, koji je noseći prašinu i zemlju s okolnih njiva stvorio pješčanu oluju. Vidljivost je bila minimalna, no srećom nije bilo stradalih.

Teže posljedice spriječila su četvorica nogometaša BSC-a iz Bačke Topole, među kojima je bio i Hrvat Josip Čalušić (29). Sa suigračima Goranom Antonićem, Ifetom Đakovcem, Martinom Mirčevskim i Nenadom Filipovićem Čalušić se zatekao u teškoj situaciji. Nakon što su vidjeli o čemu je riječ i da opasnost još nije prošla, Antonić je parkirao automobil pored ceste i sa svojim suigračima je krenuo zaustaviti promet.

Nogometaši spriječili katastrofu

"Kada smo se vraćali s treninga, naišli smo na pješčanu oluju pa smo usporili i stali pored ceste. Vidjeli smo lančani sudar i čim smo izašli iz te oluje, izašli smo iz auta da zaustavimo vozila koja su dolazila. Ništa se nije vidjelo i vozači nisu mogli ni pretpostaviti što se nalazi ispred njih.

Nas je bilo pet: Antonić, Čalušić, Filipović, Mirčevski i ja. Nadam se da smo bar malo ublažili katastrofu koja se dogodila. Želim brz oporavak svima koji su ozlijeđeni", rekao je Đakovac za MozzartSport.

Hrvat Čalušić član je srpskog TSC-a od 2021. godine. U karijeri je igrao za Lokomotivu, Radnik iz Sesveta, Dinamo, Dinamo 2 i Celje, a u mlađim uzrastima bio je član Hajduka. Snimku RTS-a s mjesta nesreće možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.