Hrgović večeras protiv Amerikanca koji se borio s Joshuom, Kličkom i Furyjem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAJBOLJI hrvatski boksač Filip Hrgović večeras u Ciboni brani WBC internacionalni pojas prvaka protiv 39-godišnjeg Amerikanca Kevina Johnsona.

Hrgović je na vaganju imao 105,5 kilograma, čak 12 manje od protivnika. Hrvatski boksač je favorit prema kladionicama, no svakako se treba paziti iskusnog Johnsona.

"Sve između 104 i 106 kilograma je u redu. Nije ovo baš savršeni scenarij jer sam se pripremao za potpuno drukčijeg protivnika, ali to je boks i moram se prilagoditi situaciji. Tko god dođe, ja sam spreman", u svojem stilu je rekao Hrgović nakon vaganja.

Iako ima 39 godina, njegov protivnik nije nimalo bezopasan. Ima 32 pobjede u karijeri, a 2009. se protiv Klička borio za svjetski naslov pa izgubio nakon 12 rundi. Na bodove je izgubio i od Tysona Furyja, a borio se i s Anthonyjem Joshuom.

"Možda ova promjena protivnika i nije toliko loša jer će dobiti takvog borca biti velika stvar za moju karijeru. Više sam motiviran za njega nego za Pereu", dodao je Hrgović.

Johnson se u ožujku ove godine borio protiv hrvatskog boksača Petra Milasa i izgubio nokautom.

Boksački program počinje u subotu od 18 sati, a glavna borba večeri očekuje se oko 22 sata. Prijenos iz Cibone možete pratiti od 19:40 na RTL-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.