Hamilton na pragu Ferrarija: Ostanak u McLarenu najmanje izgledna opcija

NAKON velike afere, u kojoj je aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton priznao da je pod pritiskom svoje momčadi lagao sucima u Australiji, postoje velike šanse za njegov odlazak.

Podsjetimo, McLarenu su na VN Australije oduzeti svi bodovi, a Lewis Hamilton je na kraju priznao da je dao lažni iskaz sucima te da ih je pokušao zavarati. Dodao je kako je to učinio pod prisilom vodstva momčadi. Na kraju se pokajao te je zbog cijele situacije sada u lošim odnosima s McLarenom.

Hamilton je na drugoj utrci sezone u Maleziji završio tek na sedmom mjestu što apsolutno ne zadovoljava apetite aktualnog svjetskog prvaka u Formuli 1.

"Ovo je najgori vikend u mojoj karijeri, svi znate zašto je tako", rekao je razočarani Hamilton nakon utrke u Maleziji.

Otac Lewisa Hamiltona Anthony, potvrdio je da njegov sin ozbiljno razmišlja o prelasku u ljutog rivala, Ferrari, u kojem su navodno spremni platiti 75 milijuna funti za otkup njegova petogodišnjeg ugovora s McLarenom.

"Ferrari je favorit i ako otkupe ugovor Lewis bi mogao prijeći u talijansku momčad. Njemu teče druga godina ugovora, a klauzule koje ima u ugovoru omogućuju mu da ne mora odraditi ugovor do kraja", ističe Anthony Hamilton.

Posebna klauzula u ugovoru kaže da on može i razvrgnuti ugovor s McLarenom "ako se njegovo ime okalja" - a kako se čini, upravo se to dogodilo u Australiji.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.