HAJDUK OBJASNIO ZAŠTO JE PRODAO OHANDZU "Pa nije vam ovo Football Manager..."

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

MNOGE je iznenadio transfer Francka Ohandze, jednog od najboljih igrača Hajduka, u kineski Shenzhen.
 
Splitski klub je za Kamerunca, koji nije htio produljiti ugovor koji mu je trajao do lipnja, dobio nešto više od milijun eura. Dio navijača taj posao smatra sjajnim, a drugi dio vjeruje da ga je Hajduk trebao zadržati i s njim pokušati osvojiti kup.
 
"Zadnji transfer koji smo planirali za ovaj prijelazni rok bio je dovođenje Marija Tičinovića, no činjenica je isto i da se kinesko tržište zatvaralo tek 28. veljače, a poznato je kako oni često djeluju u zadnjim trenucima prijelaznog roka. Tako je bilo i u ovom slučaju Ohandze", rekao je Hajdukov sportski direktor Mario Branco i prepričao tijek pregovora.
 
"Odbili smo prve dvije ponude jer smo smatrali da iznosi nisu ti koji bi nam opravdali izostanak tako važnog igrača u ovom dijelu sezone, no posljednja ponuda koju smo dobili natjerala nas je da razmotrimo sve prednosti i nedostatke prodaje."
 
 
Odluka je za Branca bila teška...
 
"Vjerujem da smo u posljednji 21 mjesec, koliko smo ovdje, pokazali da djelujemo prije svega profesionalno i racionalno. Odlučili smo ne ugroziti priliku za veliki prihod koji klub može dobiti za igrača koji je pred istekom ugovora. Moj ugovor istječe na ljeto i svjestan sam da će se moj rad suditi po sportskom rezultatu, a odlazak Ohandze sigurno neće pridonijeti tom kratkoročnom cilju. Ipak, donio sam ovu odluku jer je ispravna i tko god bude sportski direktor na ljeto imat će na raspolaganju resurse koje nisam imao kad sam došao u klub. Istina, radi se o riziku, promišljenom riziku koji sam odlučio preuzeti. Od rezultata ne odustajemo, no kad bismo bili sebični i sve podredili trenutnom rezultatu, ne bismo u ovom trenutku prodali Ohandzu jednako kao što ne bismo prodali ni Nikolu Vlašića i Antu Ercega. Naša odgovornost je brinuti se o održivoj budućnosti Hajduka koja je važnija od kratkoročnih interesa profesionalaca koji trenutno obavljaju svoj posao za klub", rekao je Branco za službenu Hajdukovu stranicu.
 
Sportski direktor Hajduka ovaj posao naziva fantastičnim.
 
"Transfer Francka u Shenzhen FC je fantastičan posao u vrlo delikatnom trenutku. Često ponavljam, ovo nije Football Manager nego stvarnost. Postoji toliko parametara i informacija temeljem kojih se donose odluke. Ponuda za Francka jedan je u nizu dokaza kako je nogomet dinamičan, a moja obveza je donositi teške odluke, za to sam plaćen. Naravno da plaća i povjerenje nose i odgovornost koju sam spreman preuzeti za teške odluke. Kao i lani, ove sezone smo bili na rubu potpisivanja novog ugovora u skladu s uvjetima koje je Hajduk podrazumijevao prihvatljivima. Da ova ponuda nije došla, to bi se dogodilo. Ovu ponudu u ovom trenutku nismo očekivali, ali je s Franckovim doprinosom momčadi posljednjih mjeseci dokaz da smo dobro odlučili. Dokazana je činjenica da Franck pruža puno bolje igre kako mu se ugovor primiče kraju. Na kraju, da je imao ugovor i dulje od lipnja bilo bi jako teško na europskom tržištu dobiti bolju ponudu od ove."
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.