Hajduk odlučio: Eliakwu je promašaj, Kaliniću ultimatum, dolazi novi napadač

SINOĆNJA posljednja velika provjera uoči početka sezone zadala je Hajduku problem u obrambenoj liniji. Uz već ranije ozlijeđenog Vejića, na duže vrijeme ozlijedio se i Aračić.

U Splitu bi se zato trebalo pojaviti jedno novo ime. Čelnici Hajduka odlučili su na Poljud dovesti kapetana Osijeka Ivu Smoju. Ovaj 30-godišnji branič, navodno bi danas trebao doći u Split i potpisati dvogodišnji ugovor.

A izvor iz Novog lista prvi je otkrio očekivano: Nigerijac Eliakwu nije zadovoljio stručni stožer kluba i neće mu se ponuditi suradnja s Hajdukom. Već na prvom treningu Eliakwu je iziritirao trenera Mišu, ali i publiku i čini se da se vraća u Triestinu. To je drugi Andabakov kapitalac koji se rastaje od Splita, Urugvajac Porta nakon određene desetodnevne probe, odustao je i zahvalio se.

Kalinić neće igrati ako ne potpiše ugovor

Bitna je novost i određen klupski stav prema zvijezdi Nikoli Kaliniću koji se već odavno ne ponaša kao član momčadi. Trenira zasebno i Miše na njega ne računa za početak sezone.

Iako je Mate Peroš opovrgnuo da se u Jakinoj vikendici pričalo o Kaliniću koji je odbio potpisati novi ugovor za 400 tisuća eura po sezoni (sada zarađuje tri tisuće mjesečno), procurilo je da se zapravo vodila žestoka rasprava. Zaključci su sljedeći: klupski čelnici nisu zadovoljni Kalinićevim ponašanjem i pristupom na pripremama zbog čega još nije fizički spreman konkurirati za mjesto u prvom sastavu.

Nakon što je odbio potpisati novi trogodišnji ugovor s Hajdukom, na sastanku Nadzornog odbora kluba rodila se ideja da se mladi napadač drži dalje od terena ukoliko ne produži vjernost s klubom.

"Ako Kalinić želi otići, ja ga neću sprječavati. Ako do kraja kolovoza ne ode u drugi klub, ne treba mu dati da igra sve dok ne potpiše novi ugovor", rekao je jedan od većih dioničara i suradnik predsjednika Peroša za Jutarnji list.

Poznato je da Kalinić već dugo želi promijeniti sredinu i nije za očekivati da će popustiti bilo kakvim pritiscima kluba. Zbog takve situacije, Kale sigurno neće igrati ni u prvim utakmicama prvenstva niti u 3. pretkolu Europske lige. Tomo Erceg tvrdi da ima asa u rukavu, ali sasvim sigurno to nije ponuda od 7,5 milijuna eura kakvu je nekad nudila Valencia...

Dolazi još jedan napadač iz Brazila

A s obzirom da je gotovo sigurno kako Kalinić na Poljudu neće ostati, Hajduku će trebati još jedan napadač. Iz kluba se može čuti informacija da prijelazni rok nije završen i da će se u Splitu pojaviti još jedno novo ime. Zasad se zna samo da će igrač doći iz inozemstva (najvjerojatnije iz Brazila, odakle dolazi i trenutno prvi napadač kluba Paraiba), ali identitet novog Hajdukovog pojačanja zasad se drži u strogoj tajnosti. U Hajduku bi bili najsretniji kad bi mogli dovesti Ermina Zeca, ali Šibenčani su neumoljivi po pitanju odštete od tri milijuna eura, koju Splićani ne žele platiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.