HNL

Hajduk će graditi kamp na iznimno atraktivnoj lokaciji. Tik uz more i kod aerodroma

Foto: Google Earth

SJEDNICA trogirskog Gradskog vijeća u petak ima točku pod nazivom "Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje sporazuma o poslovnoj suradnji s HNK Hajduk".

Trogirski gradonačelnik potvrdio da su pregovori s Hajdukom i MORH-om u poodmakloj fazi

Iza ove birokratske formulacije krije se sljedeće: Hajduk na zemljištu Grada Trogira kreće s realizacijom dugo najavljivanog projekta klupskog kampa. Ovo je potvrdio i trogirski gradonačelnik Ante Bilić, koji je otkrio da se na tome mjesecima radi u trokutu Grad Trogir - Hajduk - MORH i da su sve tri strane zainteresirane da se projekt što prije realizira.

Teško da Hajduk može naći atraktivniju lokaciju za kamp od ove

Hajdukov kamp nalazit će se u Divuljama, na iznimno atraktivnoj lokaciji uz more između Kaštela i Trogira, u neposrednoj blizini splitske zračne luke i s pogledom na otok Čiovo. Pet nogometnih terena, od kojih bi jedan bio mali stadion kapaciteta 1500 gledatelja, hotel za igrače i osoblje kluba, dvorana, teretana, klupski restoran, bit će doslovno pet minuta hoda od aerodroma Resnik.

Par minuta hoda od aerodroma, odmah pored moderne ceste i tik uz more, pa do utakmica na Poljudu može brodom

Donedavno velike prometne gužve u tom dijelu Dalmacije uvelike su smanjene konačno dovršenom modernom cestom koja povezuje Split i Trogir, pa je to još jedna pogodnost ove lokacije, ali tu nije kraj njenim atrakcijama. Ako Bili iz kampa ili karantene požele putovati do važne utakmice na Poljudu u potpunom miru, to mogu napraviti vrlo brzo i brodom. Od Divulja na jednom do Poljuda na drugom kraju Kaštelanskog zaljeva morskim putem može se doći za 15-ak minuta. 

Hajdukov kamp bit će na zemljištu Ministarstva obrane

Divulje su lokalitet poznat po bivšoj bazi HV-a, vojarni "Knez Trpimir", koja se spominje u dokumentima koje su dobili trogirski vijećnici prije sjednice: "Ugovorom o izgradnji nogometnog igrališta i športskih objekata na lokaciji vojarne 'Knez Trpimir' Divulje sklopljenim dana 30. travnja 2007. godine između Grada Trogira i Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, predviđena je izgradnja nogometnog igrališta i sportskih objekata na istoj lokaciji."

MORH se spominje jer je zemljište od 75 tisuća metara četvornih na kojem će biti Hajdukov kamp u njegovom vlasništvu. Grad Trogir je dakle s Ministarstvom obrane prije 13 godina potpisao ugovor o gradnji stadiona tada ambicioznog drugoligaša Trogira, ali do realizacije nije došlo, a klub iz tog grada sada je niželigaš. Međutim, Trogir će postati bogatiji za najuglednijeg prvoligaša, jer Hajduk se djelomično seli na njegov teritorij.

Brbić: Ovo je najznačajniji projekt uopće za Hajduk

Podsjećamo, Hajduk je još u veljači 2016. na Poljudu predstavio deset idejnih rješenja svog kampa, nakon što ga je Nadzorni odbora Hajduka istaknuo kao strateški cilj kluba. Marin Brbić, koji je i tada bio predsjednik Hajduka, ovako je govorio na prezentaciji: "Ovo je kapitalni projekt i zapravo najznačajniji projekt uopće za Hajduk. Najvažniji razvojni projekt bez kojeg Hajduk neće moći ići naprijed. Uvjeti u kojima danas radimo nedostatni su za naš klub i moramo krenuti u ovom pravcu što je prije moguće."

Brbićeva ostavka nema veze s realizacijom projekta

U listopadu 2017. kao moguće četiri lokacije za Hajdukov kamp navedeni su Baško Polje, Stobreč, Dugopolje i Poljud. Prošlog ljeta, nakon što se u klub vratio kao predsjednik, Brbić je ponovio da je kamp glavni cilj i rekao da će do kraja godine biti poznata njegova lokacija. Trebalo je proći još sedam mjeseci i sada je to konačno poznato. Realizacija ovog projekta nema veze s Brbićevim "odlaskom" iz Hajduka nakon što je on formalno podnio ostavku, jer ovako kapitalan projekt ne ovisi o jednom čovjeku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.